Talouden trendit

Asuntokauppa kävi tammikuussa kiivaana – kauppoja tehtiin 27 prosenttia viime vuotta enemmän

Asuntokauppa oli erityisen vilkasta pääkaupunkiseudun kehyskunnissa.

Asuntokauppa vilkastui vuoden alussa verrattuna edellisvuoteen. Pääkaupunkiseudulla myytiin 4,2 prosenttia enemmän asuntoja, joka nosti neliöhintoja keskimäärin 1,7 prosenttia, kertoo OP:n tiedote.

OP Kodin kehyskuntien kiinteistönvälittäjät arvioivat, että asuntokaupan piristymiseen on monta syytä. Yhden syyn arvioidaan olevan poikkeuksellisen leuto sää.

– Vähäluminen talvi on tarkoittanut, että omakotitaloja on tullut markkinoille tavallista aikaisemmin. Asuntomarkkinoilla on ollut liikkeellä paljon uusia asiakkaita ja ensiasunnon ostajia. Suosituimmissa kohteissa voi näytöllä olla jopa kymmeniä kiinnostuneita ostajia, kertoo OP:n asumisen palveluista ja asuntorahoituksesta vastaava johtaja Kaisu Christie.

Kehyskunnissa kauppa kehittyi huomattavasti enemmän, kun asuntoja myytiin peräti 27,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Kehyskuntiin lasketaan kuuluviksi Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Näillä alueilla asuntojen hinnat nousivat vuodentakaisesta 4,6 prosenttia, joka oli selvästi enemmän kuin pääkaupunkiseudulla.

– Kehyskuntien asunnonostajilla myös usko oman talouden kehittymiseen on pysynyt hyvänä, ja he uskovat korkotason vielä pysyvän matalana. Osin ostajien kiinnostusta kehyskuntien asuntoihin ylläpitää pääkaupunkiseudun kohonnut hintataso, Christie arvioi.

Tiedot perustuvat Kiinteistönvälitysalan keskusliiton vanhojen asuntojen kauppatilastoihin.

Lue myös: Suomalaiset suhtautuvat sijoittamiseen yhä positiivisemmin.

Kommentoi
Ylös
>