Yritysuutiset

Turkishuutokauppayhtiö Saga Furs antoi tulosvaroituksen – osake sukelsi yli 16 prosenttia

Saga Furs heikentää tulosennustettaan ja muuttaa voitonjakoesitystään.

Saga Furs heikentää tulosennustettaan ja muuttaa voitonjakoesitystään johtuen Covid-19 -koronavirusepidemiasta. WHO määritti eilen koronavirusepidemian pandemiaksi, minkä uskotaan lisäävän maailmanlaajuisesti erityyppisiä rajoituksia, esimerkiksi matkustamiseen ja kokoontumiseen liittyen, yhtiö kertoi eilen tiedotteessaan.

Koronavirusepidemialla uskotaan olevan merkittäviä taloudellisia vaikutuksia eri puolilla maailmaa. Saga Furs arvioi, että edellistä tilikautta suurempi nahkamäärä siirtyy myytäväksi vasta tilikaudelle 2020/2021. Tämän seurauksena yhtiö odottaa kuluvan tilikauden tuloksen jäävän edellisen tilikauden tapaan tappiolliseksi.

Saga Fursin hallitus on päättänyt muuttaa tilinpäätöstiedotteen yhteydessä antamaansa voitonjakoesitystä siten, että hallitus esittää yhtiökokoukselle, ettei osinkoa jaeta. Sen sijaan yhtiön hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallitus valtuutetaan päättämään myöhemmin enintään 0,50 euron osingosta osaketta kohden. Valtuutus olisi voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti.

Saga Furs tiedotti 14.2.2020 siirtävänsä maaliskuun huutokauppaa koronaviruksen asettamien matkustusrajoitusten vuoksi huhtikuun alkuun. Yhtiö seuraa pandemiatilanteen kehittymistä ja tiedottaa erikseen mahdollisista huutokauppaan liittyvistä päätöksistä.

Saga Fursin osake romahti eilen peräti 16,2 prosenttia. Osake on menettänyt markkina-arvostaan jo 47 prosenttia viime marraskuun lopusta lähtien.

Aiemmin Finnair ja Viking Line ovat antaneet tulosvaroituksen viruspandemian vuoksi.

Analyysitalo Inderesin analyytikot arvioivat eilen, että peräti 12 Helsingin pörssin yhtiötä saattaa antaa tulosvaroituksen lähiaikoina. Saga Furs ei ollut listalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tähän mennessä koronatautiin on kuollut maailmanlaajuisesti yli 4 600 ihmistä, joista suurin osa, yli 3 100, Kiinassa. Tähän mennessä Suomessa on todettu 109 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös