Sijoitusuutiset

Tutkimus: Suursijoittajat hakevat nyt osakkeille vaihtoehtoja

BlackRockin selvitys kertoo, että institutionaaliset sijoittajat odottavat epävarmuutta markkinoilla vuonna 2020.

BlackRockin globaalin instituutioasiakasselvityksen mukaan institutionaalisten sijoittajien suurimmat huolenaiheet vuonna 2020 ovat taloussuhdanteen mahdollinen kääntyminen, alenevat korot ja geopoliittinen epävakaus.

Matalien korkojen, talouskasvun hidastumisen riskin ja kasvavien geopoliittisten jännitteiden ympäristössä sijoittajat pitävät yksityisiä markkinoita heille tällä hetkellä parhaiten sopivana omaisuusluokkana.

Tämä selvisi BlackRockin vuosittain institutionaalisten asiakkaidensa parissa tekemästä selvityksestä. Selvitykseen osallistui 271 institutionaalista asiakasta, joiden globaalisti hallinnoimat varat ovat yli 9 800 miljardia dollaria.

Yksityiset markkinat edelleen suosiossa

Selvityksen tulokset osoittavat siirtymisen julkisilta markkinoilta yksityisille markkinoille jatkuvan, mikä toistaa viimevuotisen selvityksen tuloksia.

Yli puolet (55 %) vastaajista sanoi aikovansa lisätä sijoituksia reaaliomaisuuteen (real assets). Heistä 49 prosenttia suunnittelee kasvattavansa sijoituksia kiinteistöihin ja 46 prosenttia pääomasijoituksiin.

Globaalisti private credit -lainat säilyttävät asemansa korkosalkkujen ytimessä kuluvan vuoden aikana, sillä yli puolet (53 %) globaaliin selvitykseen osallistuneista vastaajista aikoo lisätä sijoituksia niihin.

Yksityisille markkinoille sijoittamisen haasteina neljäsosa (24 %) vastaajista pitää houkuttelevien arvostusten puutetta. Vain 15 prosenttia vastaajista sanoi, ettei heillä ole ongelmia yksityiselle markkinoille sijoittamisessa.

“Sijoittamisen tuloksia parantaa asiakkaiden sijoitusten ymmärtäminen kokonaisuutena sekä heidän sijoitustensa nykyisen allokaation ja pitkän aikavälin tavoitteiden välisen vuorovaikutuksen ymmärtäminen. Selvityksen tulokset osoittavat, että asiakkaat haluavat rakentaa salkkujensa kestävyyttä lisäämällä salkkuihinsa vähäisen korrelaation sijoituksia”, toteaa BlackRockin asiakasjohtaja Mark McCombe.

Tämä lähestymistapa voi auttaa McComben mukaan saavuttamaan hyviä tuottoja pitkällä aikavälillä, ja se voi suojata koronaviruksen leviämisen kaltaisilta osakemarkkinashokeilta.

Suursijoittajista vain 20 prosenttia aikoo tänä vuonna lisätä pörssiosakkeiden painoa salkuissaan. Vaihtoehtoiset sijoituskohteet, kuten pääomasijoitukset ja reaaliomaisuus, ovat nyt selkeästi suositumpia.

Vastuullinen sijoittaminen on yleistä ja sen suosio kasvaa edelleen

Vastuullinen sijoittaminen (ESG) on nykyisin valtavirtaa ja näyttää kasvavan edelleen. Globaalisti 66 prosenttia asiakkaista sanoi jo sisällyttäneensä ESG-näkökulmat sijoitusprosessiinsa. Kaksi viidesosaa (38 %) niistä, jotka eivät vielä sovella ESG-tekijöitä sijoittamisessa, sanoi selvittävänsä tapoja ottaa ne käyttöön.

EMEA-alueella lähes kaikki (91 %) vastaajat hyödyntävät ESG-tekijöitä, kun Yhdysvalloissa ja Kanadassa vain vähän alle puolet (46 %) tekee niin. Niistä sijoittajista, jotka eivät vielä käytä ESG-tekijöitä sijoitusprosessissaan, 32 prosenttia mainitsi syyksi epäilyt tuottojen heikkenemisestä ja 20 prosenttia riittävän osaamisen puutteen.

“Kun instituutiot tulevat tietoisiksi kasvavista vastuullisuusriskeistä, erityisesti ilmaston muutoksesta, ja niiden vaikutuksista sijoitusten tuottoihin, uskomme sen kiihdyttävän edelleen sijoitusten painotuksen muutoksia tulevina vuosina, ” Mark McCombe sanoo.

BlackRock teki globaalin selvityksen 271 suurimman institutionaalisen sijoittaja-asiakkaansa keskuudessa. Näiden hallinnoimat varat ovat yhteensä yli 9 800 miljardia dollaria. Kysely tehtiin neljän viikon aikana vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä.

Tilaa suosittuja sijoituskirjoja

Sijoittajaksi 7 päivässä

Mukana oikeiden ihmisten ”näin minä sen tein” -tarinoita sekä vinkki- & tsekkilistoja.

Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa

Kirjan oivaltava analyysi auttaa katsomaan tilinpäätöksen lukujen taakse todelliseen liiketoiminnan kehitykseen.

Sijoittajan verotus ja verosuunnittelu

Kirja esittelee kattavasti tämän päivän sijoitusinstrumenttien verokysymykset.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös