Talouden trendit

Uudenlainen autoilun kuukausitilauspalvelu pilottikokeilussa Suomessa

Santander Consumer Finance aloitti pilottikokeiluna autojen kuukausitilauspalvelun viime marraskuussa.

Marraskuussa lanseerattu uusi SHFT-palvelu on ensimmäinen kuukausitilaukseen perustuva autopalvelu Suomessa, joka mahdollistaa autoilun käyttäjän oman tarpeen mukaan. Kuukausihintaan sisältyy kaikki autoilun palvelut: vakuutus, huollot, renkaiden vaihto ja säilytys sekä tiepalvelukuukausimaksu. Auton voi vaihtaa vaikka kuukausittain, ja siten kokeilla omaan käyttöön parhaiten soveltuvaa autoa.

Auton kuukausimaksuun kuuluu kaikki autoiluun liittyvät kustannukset tankkausta ja parkkimaksuja lukuun ottamatta.

Pilottikokeilusta on nyt saatu ensimmäisiä tuloksi. Käyttäjäksi hakeneita kiinnostavat farmariautot, ja suurin osa valmis maksamaan jopa 600 euroa kuussa autoilusta, Santander kertoo tiedotteessaan.

SHFT-kuukausitilauspalvelun pilottikokeiluun on tullut maaliskuuhun mennessä yli 500 hakemusta. Kiinteähintaisesta palvelusta ovat Santanderin mukaan olleet kiinnostuneita erityisesti digipalveluihin tottuneet nuoret, jotka eivät halua sitoutua auton omistamiseen. Toinen ryhmä on perheet, jotka etsivät joustavaa kakkosautoa arjen pyörittämiseen ja harrastuksiin.

Suurin osa SHFT-palveluun hakeneista olisi valmis maksamaan autoilusta 200–400 euroa kuussa. Yli 75 prosenttia kaikista hakijoista haluaisi maksaa autoilusta enintään 600 euroa kuukaudessa.

Kuukausitilauksessa auton käyttäjä maksaa kuukausittain hinnan ja tilaus kestää niin kauan kuin käyttäjä haluaa. SHFT-palvelussa tilaus uusitaan automaattisesti joka kuukausi, ja se voidaan lopettaa 14 päivää ennen seuraavan ajanjakson alkamista.

Päinvastoin kuin leasingissa, palvelu ei vaadi sitoutumista sopimukseen tai tiettyyn autoon useaksi vuodeksi. Kuukausitilauspalvelussa auton käyttäjältä ei myöskään vaadita käsirahaa tilauksen alussa.

Palvelu eroaa myös yhteiskäyttöautoista. Yhteiskäyttöautoilun palvelut ovat yleensä myös SHFT-palvelua lyhytkestoisempia, kuten joitakin päiviä tai tunteja. Yhteiskäyttöautojen hinta on myös suhteessa korkeampi kuin kuukausitilauksen.

Tilaukseen kuuluva maksimiajokilometrimäärä on 2000 ajokilometriä kuukaudessa. Lisäkilometreiltä veloitetaan 0,25 euroa kilometriltä kuukausittain.

Tällä hetkellä SHFT on saatavilla pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella sekä Oulussa.

Palvelua on jo aiemmin kokeiltu Norjassa. Pilottikokeilu alkoi vuonna 2018, ja Suomessa pilottiin otetaan 30 käyttäjää. Myös täällä tavoitteena on, että palvelu lanseerataan kaupalliseen käyttöön vuoden 2020 loppupuolella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös