Asunnot ja kiinteistöt

Asuntokauppa romahti huhtikuussa – “uusia myyntikohteita tulee liian vähän markkinoille”

Koronakriisi katkaisi asuntokaupan lennon, kertoo kiinteistövälitysalan keskusliitto KVKL.

KVKL:n mukaan vanhoja asuntoja myytiin huhtikuussa peräti 34 prosenttia vähemmän verrattuna vuoden takaiseen. Kerrostaloasuntojen myynti laski 37 prosenttia , rivitalojen myynti laski 32 prosenttia ja omakotitalojen myynti laski 29 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Kaikkein eniten väheni uusien kohteiden myynti. Uusia kohteita myytiin 51 prosenttia vähemmän edellisvuoden huhtikuuhun verrattuna.

Toisaalta pääkaupunkiseudulla asuntojen myyntiajat lyhentyivät maaliskuusta. Vanhojen kerrostaloasuntojen myynti nopeutui KVKL:n mukaan noin 10 päivää ja omakotitalojen peräti 20 päivää. Muualla Suomessa vanhojen omakotitalojen myyntiajat pitenivät kahdeksalla päivällä.

Korona ei ole ainakaan vielä vaikuttanut asuntojen hintoihin. Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 2 prosenttia, Tampereella hinnat kohosivat reilut 3 prosenttia ja Turussa hinnat laskivat 2 prosenttia maaliskuusta.

”Huhtikuussa asuntojen kysyntä vilkastui selvästi kuun puolessa välissä, mutta kauppamäärää hillitsi käytettyjen asuntojen myyjien varovaisuus ja siten tarjonnan väheneminen”, kertoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen.

Rantasen mukaan toukokuussa kysyntä on jatkunut hyvällä tasolle, mutta edelleen uusia myyntikohteita tulee liian vähän markkinoille.

“Tämä tulee muodostamaan jatkossa alkukesästä sen, että myyntikohteiden määrän edelleen laskiessa kauppamäärät saattavat laskea entisestään. Koronasta huolimatta nyt on hyvä aika asunnonvaihdolle”, toteaa Rantanen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös