Sijoitusuutiset

Näillä Helsingin pörssin yhtiöillä parhaat sijoittajasivut vuonna 2020

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat jälleen valinneet vuoden parhaat sijoittajasivut kotimaisista pörssiyhtiöistä.

Parhaat Sijoittajasivut -kilpailussa käytiin läpi kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivustot. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri (pj.), professori Minna Martikainen Hankenista, päätoimittaja Jussi Kärki Talouselämästä, analyytikko Jonas Forslund Suomen Sijoitusanalyytikot ry:stä ja yksityissijoittaja Tom Lindström.

Pörssiyhtiöiden sijoitussivustojen valintakriteereinä olivat käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu, strategia, kasvu ja kannattavuus, taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi, pääoman käyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja vastuullisuus.

Parhaimmat sijoittajasivut ovat raadin mielestä Valmetilla, jonka sijoittajasivustoa kiiteltiin informatiiviseksi, helppokäyttöiseksi ja visuaalisesti onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Valmetin sivuilta sijoittaja löytää ajankohtaiset tiedot helposti.

Keskisuurten yhtiöiden sarjan paras oli Finnair, pienten yhtiöiden sarjassa Exel Composites ja First North -yhtiöistä parhaana palkittiin Fodelia.

Exel Composites sijoittui jo kolmantena peräkkäisenä vuonna ensimmäiselle sijalle pienten yhtiöiden sarjassa. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että se on tehnyt pitkäjänteistä työtä sijoittajaviestinnän näkyvyyden ja laadun parantamiseksi.

Palkittujen sijoittajasivujen lisäksi Exel on julkaissut uudistetun liiketoimintakatsauksen, jonka sisältöä ja ulkoasua on kehitetty sijoittajilta ja analyytikoilta kerätyn palautteen pohjalta. Muun muassa liikevaihto raportoidaan jatkossa aikaisempaa tarkemman asiakastoimialajaottelun mukaan läpinäkyvyyden ja sidosryhmien ymmärryksen lisäämiseksi.

Exel kertoo, että työn tuloksena yhtiön osakkeen likviditeetti on selvästi parantunut ja osakkeenomistajien määrä kasvanut.

Suurten yhtiöiden sarjan palkitut:
1. Valmet, 2. Kesko ja 3. Fortum.

Keskisuurten yhtiöiden sarjan palkitut:
1. Finnair, 2. Lassila & Tikanoja ja 3. Alma Media.

Pienten yhtiöiden sarjassa palkitut:
1. Exel Composites, 2. Digia ja 3. Teleste.

First North -yhtiöiden paras oli:
1. Fodelia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös