Yritysuutiset

H&M:n myynti sakkasi pahasti vuoden toisella kvartaalilla

Koronakriisi puolitti ruotsalaisen vaateliikkeen myynnin.

Hennes & Mauritzin myynti laski paikallisilla valuutoilla mitattuna 50 prosentilla 28,66 miljardiin kruunuun (noin 2,72 miljardiin euroon) yhtiön tilikauden toisella kvartaalilla, joka ulottui maaliskuun alusta toukokuun loppuun. Viime vuonna toisella kvartaalilla myynti oli 57,47 miljardia kruunua. Lukema oli kuitenkin rajusta laskusta huolimatta hieman odotuksia korkeampi, sillä analyytikot odottivat keskimäärin 27,7 miljardin kruunun myyntiä.

H&M:n myyntiaktiviteetti on jo hieman parantunut kesäkuussa, sillä kuluvan kuukauden vajaan kahden viikon aikana (1.-13.6.) yhtiön myynti oli enää 30 prosenttia vuodentakaista ajankohtaa matalampi.

H&M:n kevään myyntiä kuritti koronavirus, jonka vuoksi useat yhtiön vaateliikkeistä olivat kiinni. Huhtikuun puolivälissä peräti 80 prosenttia H&M:n liikkeistä oli tilapäisesti suljettuina.

Yhtiön myyntiä pelasti kuitenkin osaksi verkkokaupan hyvät myyntiluvut. H&M:n verkkokaupan kautta tapahtunut myynti kasvoi toisella kvartaalilla 36 prosenttia, joka tarkoitti 32 prosentin nousua mitattuna paikallisissa valuutoissa.

H&M alkoi asteittain avaamaan liikkeitään huhtikuun lopulla. Yhtiöllä on yhteensä 5058 liikettä, joista 900 on edelleen kiinni koronatilanteen takia.

H&M:n osake oli maanantaina klo 13.41 loivassa noin 0,9 prosentin laskussa ja maksoi 142,55 kruunua.

H&M:n osakekurssi on tänä vuonna kulkenut muun osakemarkkinan tavoin aikamoista vuoristorataa. Vuoden alussa yhtiön osakekurssi oli 192,80 kruunua, mutta se laski päätöskurssilla mitattuna kevään aikana alimmillaan 105,88 kruunuun. Vuoden pohjista nousua on nyt kertynyt lähes 35 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös