Yritysuutiset

Neo Industrialin osakekurssi pomppasi lähes +20 prosenttia yrityskaupan ansiosta – askel kohti monialayhtiötä

Yhtiö kertoi yrityskaupasta, jonka ansiosta sille muodostuu uusi toimiala kumiteollisuudesta.

Neo Industrial kertoi eilen allekirjoittaneensa sopimuksen, jolla se ostaa Reka Kumi Oy:n koko osakekannan Neo Industrialin suurimmalta osakkeenomistajalta, Reka Oy:ltä 7,5 miljoonan euron käteisvastikkeella.

Yrityskaupan toteutuminen on ehdollinen Neo Industrialin varsinaisen yhtiökokouksen hyväksynnälle. Neo Industrialin hallitus tulee kutsumaan koolle varsinaisen yhtiökokouksen 24.6.2020, joka päättää yrityskaupan hyväksymisestä.

Reka on tällä hetkellä Neo Industrialin suurin omistaja. Se omistaa Neo Industrialin osakkeista 51 prosenttia ja 66 prosenttia niiden tuottamista äänistä.

Järjestelyssä yhdistetään pääomistaja Reka Oy:n teolliset osat yhdeksi konserniksi. Yhtiö tulee vaihtamaan myöhemmin nimensä Reka Industrialiksi.

Neo Industrialin hallituksen riippumattomat jäsenet kannattavat yrityskauppaa ja suosittelevat osakkeenomistajille sen hyväksymistä. Hallituksen puheenjohtaja Markku E. Rentto, Reka Oy:n pääomistaja, on hyväksynyt yrityskaupan etukäteen Reka Kumin myyvänä osakkeenomistajana.

Reka Kumi on Euroopan johtavia pienten ja keskisuurten kumikomponenttien valmistajia raskaalle ajoneuvoteollisuudelle ja koneenrakennusteollisuudelle. Reka Kumilla on omat tuotantoyksiköt Suomessa (Aura) ja Puolassa (tytäryhtiö Dopiewossa). Lisäksi kumituotteita valmistetaan Reka Kumin hallinnoiman alihankintaverkoston kautta Aasiassa.

Reka Kumi-konsernin liikevaihto oli 22,0 miljoonaa euroa ja FAS-käyttökate 1,8 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Yrityskaupan myötä Neo Industrialille muodostuu uusi toimiala, kumiteollisuus, kaapeliteollisuuden rinnalle. Tämä on askel sijoitusyhtiöstä teolliseksi monialakonserniksi.

Uuden konsernin odotetaan hyötyvän suuremmasta koosta, toimialojen eri sesongeista ja parhaiden käytäntöjen jakamisesta. Toimialojen eri sesongit pienentävät kausivaihteluiden vaikutusta yhtiön tulokseen.

Yrityskaupan ei odoteta aiheuttavan merkittäviä kertaluonteisia integrointikustannuksia tai -investointeja.

Neo Industrial omistaa kaapeliteollisuudessa liiketoimintaa harjoittavia kasvuvoimaisia, listaamattomia yhtiöitä. Yhtiön tavoitteenamme on olla tulevaisuudessa monialayhtiö, joka luo vastuullisesti uusia mahdollisuuksia älykkäälle ja energiatehokkaalle yhteiskunnalle. Neo Industrial B-osake noteerataan Helsingin pörssin päämarkkinalla.

Sijoittajien kokemuksia vertaislainapalvelusta – tällaisia tuottoja Mintos tarjoaa

Suosittu vertaislainojen markkinapaikka Mintos on tullut tuhansille sijoittajille. Jotkut sijoittajat ovat kertoneet kokemuksistaan julkisesti.

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös