Oma talous

Oletko oikeassa ammatissa? Kysy itseltäsi nämä 10 kysymystä

Vastaa näihin kysymyksiin ja selvitä oletko oikeassa ammatissa.

Ollaan rehellisiä, työnteko ei ole aina yhtä juhlaa ja välillä töihin meno pännii. Muutamat huonot päivät eroavat kuitenkin jatkuvasta epätoivon tunteesta, jota työ voi aiheuttaa.

Kestääkö työpäivä ikuisuuden ja lasketko minuutteja, jolloin pääset kotiin? Pyöritkö sosiaalisessa mediassa vältelläksesi työntekoa? Oletko jatkuvasti ärtyisä ja tylsistynyt? Syy voi löytyä työstä, joka ei enää kiinnosta tai motivoi. Tai ehkä olet väärässä ammatissa.

Forbesin mukaan moni ihminen päätyy esittämään työpaikallaan olevansa jotain muuta kuin he aidosti ovat, ja pohjimmiltaan he vihaavat omaa työtään. Ehkä he ajautuivat uralle vahingossa tai läheiset painostivat heitä kyseiselle urapolulle.

Nyt onkin hyvä aika kysyä itseltäsi voitko olla täysin oma itsesi omassa työssäsi ja sopiiko ammattisi sinulle?

Kysy itseltäsi nämä 10 kysymystä

1. Oletko huomannut, että paljon työpanoksestaan kiitosta saavilla kollegoilla, joilla on samanlainen työrooli kuin sinulla, on huomattavan erilaiset taidot ja vahvuudet kuin sinulla?

2. Käsitteleekö saamasi rakentava palaute usein taitojen työstöä, joiden kehittäminen ei tunnu sinulle yhtään luonnolliselta?

Oletetaan, että pomosi haluaa sinun parantavatn julkisen puhumisen taitoja, ja se kauhistuttaa sinua, etkä pohjimmiltasi edes haluaisi esiintyä muiden edessä. Tai sinua on pyydetty kirjoittamaan muistio, mutta haluaisit enemmänkin työskennellä numeroiden parissa.

3. Tunnetko olosi jatkuvasti epävarmaksi, sillä vaikka miten kovaa paiskisit töitä, et tunnu tyydyttävän tiimisi tai esimiehen odotuksia?

4. Tuntuuko työ raatamiselta ja lasketko minuutteja, jolloin pääset kotiin?

5. Oletko nykyisessä työssä vain saadaksesi palkkaa tai työn tuomien etujen vuoksi?

6. Tuntuuko sinusta työpaikallasi usein siltä, ettei sinua ymmärretä, etkä ole samalla sivulla esimiehesi ja työkavereiden kanssa?

7. Etkö tunne iloa työssäsi lainkaan?

8. Onko ajatus etsiä uusi työpaikka pelottavampaa kuin nykyisen roolin päivittäisten tehtävien hoitaminen?

9. Ajatteletko niin, että se että osaat hoitaa nykyisen työsi keskinkertaisen hyvin on parasta mahdollista, mitä voit saavuttaa urallasi?

10. Vaikuttaako mahdottomalta ajatukselta, että sinusta tulisi työpaikan tähtityöntekijä vai etkö edes halua edetä urallasi tässä yrityksessä?

Jos vastasit useaan kysymykseen kyllä, voi olla, ettet ole oikeassa työssä. Mikäli näin on, muista, ettei sinussa ole mitään vikaa. Moni ihminen vain päätyy väärälle alalle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lopputili tulisi ottaa tänään.

Ensin on hyvä selvittää, voisitko tehdä nykyiseen työroolin jotain säätöjä, jotta se sopisi paremmin sinulle. Keskustele esimiehen kanssa mahdollisista muutoksista esimerkiksi kehityskeskustelussa. Voit myös tutustua yrityksesi muihin osastoihin nähdäksesi olisiko siellä mahdollisesti sinulle sopivampi työrooli. Koskaan ei ole liian myöhäistä löytää unelmiesi työ.

Tai olisiko jo aika vaihtaa työpaikkaa? Entä työskenteletkö työpaikassa, jossa on myrkyllinen ilmapiiri?

Lähde: Forbes.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös