Kasvuosakkeet

Harvia lyö lisää löylyä kiukaalle – liikevaihto ja liiketulos kasvoivat rajusti

Osakkeessa on edelleen kasvuvaraa, uskoo Inderesin analyytikko.

Saunankiukaita, saunoja ja saunasisustuksia valmistava Harvia kertoo poikkeuksellisesti ennakkoon toisen vuosineljänneksen ja ensimmäisen vuosipuoliskon taloudellisia tietoja.

Yhtiön mukaan perinteisesti sen toinen vuosineljännes on ollut myynnillisesti ensimmäistä vuosineljännestä hiljaisempi. Koronapandemia on kuitenkin johtanut kysynnän merkittäviin ja nopeisiin vaihteluihin useilla Harvian avainmarkkinoista.

Yhtiön vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen liikevaihto ja liiketulos kasvoivat merkittävästi edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Liikevaihdon ja kannattavuuden myönteistä kehitystä tukivat myynnin poikkeuksellisen hyvä kehitys useilla Harvian avainmarkkinoilla.

Ilmoitus sai Harvian osakkeen perjantaina rajuun nousuun. Osake kipusi yli 14 prosenttia.

Koronapandemian aikana erilaiset kodinparannus- ja korjausprojektit ovat lisääntyneet voimakkaasti, Harvia kertoo. Yhtiön johto arvioi, että osa tästä kasvusta on aikaistettua kysyntää eikä sillä uskota olevan vaikutusta sauna- ja spa-markkinan pitkän aikavälin kasvuodotuksiin eikä Harvian pitkän aikavälin tavoitteisiin.

Myönteisestä kokonaisvaikutuksesta huolimatta, koronapandemian vaikutukset ovat edelleen selvästi nähtävissä joissain Harvian keskeisistä markkinoista.

Harvian toisen vuosineljänneksen ja ensimmäisen vuosipuoliskon avainluvut ovat alustavien laskelmien mukaan (luvut ovat tilintarkastamattomia):

Avainluvut, toinen vuosineljännes, huhti-kesäkuu 2020

  • Liikevaihto kasvoi 50 prosenttia noin 25,5 miljoonaan euroon (17,0)
  • Orgaanisen liikevaihdon kasvu ajanjaksolla oli 32 prosenttia
  • Liiketulos kasvoi 70 prosenttia noin 4,6 miljoonaan euroon (2,7)
  • Oikaistu liiketulos kasvoi 91 prosenttia noin 5,4 miljoonaan euroon (2,8)

Avainluvut, alkuvuosi tammi-kesäkuu 2020

  • Liikevaihto kasvoi 26 prosenttia noin 45,9 miljoonaan euroon (36,3)
  • Orgaanisen liikevaihdon kasvu ajanjaksolla oli 18 prosenttia.
  • Liiketulos kasvoi 18 prosenttia noin 7,7 miljoonaan euroon (6,5)
  • Oikaistu liiketulos kasvoi 41 prosenttia noin 9,6 miljoonaan euroon (6,8)

Harvian toisen vuosineljänneksen luvut ylittivät selvästi analyysitalo Inderesin odotukset, mikä nosti jälleen luottamusta yhtiön vahvasta laadusta ja turnauskestävyydestä, kertoo Inderesin analyytikko Petri Kajaani raportissaan.

”Meidän ennusteemme liikevaihdolle oli 19,8 MEUR, joten luku ylitti ennusteemme lähes 30 %:lla. Oikaistu liiketulos kasvoi 91 % 5,4 MEUR:oon. Meidän ennusteemme oikaistulle liikevoitolle oli 3,4 MEUR, joten luku ylitti ennusteemme 57 %:lla”, Kajaani toteaa.

Harvian ilmoituksen jälkeen Inderes päätti nostaa Harvian lähivuosien ennusteita selvästi, sillä aiemmat ennusteet osoittautuivat turhan varovaisiksi, Kajaani kertoo.

Osakkeella on Kajaanin mukaan päivitettyjen tulosennusteiden valossa edelleen varaa nousta.

”Päivitettyjen ennusteidemme mukaiset oikaistut 2020 ja 2021 P/E-luvut ovat 15x ja 14x. Osinkotuotot ovat 3,8 % ja 4,1 %, mitkä ovat houkuttelevalla tasolla, kun otetaan huomioon Harvian vahva tase, hyvät tuloskasvunäkymät, toimialan paras kannattavuus ja vahvat kilpailuedut. Osakkeen arvostus on mielestämme kokonaisuudessaan houkuttelevalla tasolla yhtiön vahvaan markkina-asemaan ja hyviin pitkän aikavälin tulos- ja osingon kasvunäkymiin peilattuna”, Kajaani toteaa.

Ennusteiden noston lisäksi Inderes nosti Harvian tavoitehinnan 13 euroon aikaisemmasta 11 eurosta. Kajaanin mukaan positiiviset merkit kannattavan kasvun jatkumisesta ja houkutteleva arvostus puoltavat lisää-suosituksen toistoa.

Harvia julkaisee puolivuosikatsauksensa 13.8.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös