Makrotalous

Vakava varoitus luottoluokittajalta: Suomen on sitouduttava rakenneuudistuksiin

Luottoluokittaja Moody’s uhkaa Suomen luottoluokituksen pudottamisella.

Luottoluokittaja Moody’s kertoo pitävänsä Suomen luottoluokituksen ennallaan toiseksi korkeimmalla tasolla Aa1. Aiheesta kertoi ensin Suomessa Uusi Suomi.

Moody’s kiittelee hallituksen sitoutumista koronakriisin jälkihoitoon. Luottoluokittajan mielestä Sanna Marinin (Sd.) hallitus on vahvasti sitoutunut koronakriisin jälkeiseen talouden sopeuttamiseen.

Koronaviruskriisin vaikutukset Suomen talouteen ovat luottoluokittajan mielestä samankaltaisia kuin verrokkimailla. Koronakriisi alentaa Suomen bruttokansantuotetta saman verran kuin verrokkimaissa. Suomen bruttokansantuote supistuu tänä vuonna 6,5 prosenttia, Moody’s ennustaa.

Suomen talouden vahvuudet ovat niitä, joista maatamme on kehuttu aiemminkin: korkea koulutus, vahva innovaatiokyky ja tasaisesti jakautunut varallisuus.

Moody’s kuitenkin kertoo pitävän mahdollisena myös Suomen luottoluokituksen pudottamista. Luottoluokittaja odottaa Suomelta sopeutustoimia julkiseen talouteen.

Talouden sopeutustoimien peruuntuminen tai rakenteellisten uudistusten viivästyminen johtaisi valtiovelan huolestuttavaan lisääntymiseen, Moody’s varoittaa. Myös hidas taloudellinen kasvu on keskipitkällä aikavälillä uhka luottoluokitukselle.

Marinin hallitus päätti kesäkuun alussa vuoden 2020 neljännestä lisätalousarvioesityksestä. Lisätalousarvioon osa koronavirusepidemian jälkihoitoa, jolla hallitus tukee taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää nousua kriisistä.

Ennätyssuurella lisätalousarvioesityksellä käynnistetään kaikkiaan 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus, jolla pyritään tukemaan talouden elpymistä.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju on kritisoinut kovin sanoin lisätalousarviosta. Hänen mukaansa lisäbudjetissa hämärtyy vahvasti se, millaista elvytystä nyt oikeasti tarvitaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös