Oma talous

Bill Gates: “Olin niin kateellinen ’nero’ Steve Jobsille”

Gates kertoo mietteitään Steve Jobsista.

Microsoftin perustaja Bill Gates on tällä hetkellä maailman toiseksi rikkain mies. On vaikea kuvitella, että teknologiamiljonääri olisi kateellinen kenellekään.

Gates paljasti äskettäisessä podcast-haastattelussa, että hän on kateellinen edesmenneen ystävänsä ja kilpailijansa Steve Jobsin legendaarisesta karismasta. CNBC tuo esiin Gatesin haastattelun, jossa hän kertoo, että Jobs oli ”nero”, jolla oli luonnollista vetovoimaa ja karismaa, jota Gates toivoisi myös itselleen.

Gates kertoo podcastissa, että Jobs luomosi yleisön, jolle hän esiintyi, ja hänellä oli ainutlaatuinen kyky motivoida ihmisiä.

”Olin niin kateellinen.”

Jobsin ja Gatesin suhde oli myrskyisä

”Jobs oli nero”, Gates totesi podcastissa ja kertoi olevansa erityisen hämmästynyt siitä, miten hän palasi Applelle vuonna 1997 käytyään verisen valtataistelun toimitusjohtajuudesta John Sculleyn kanssa. Jobs perusti Applen vuonna 1976, mutta hänet pakotettiin poistumaan yrityksestä vuonna 1985. Palattuaan Jobs inspiroi yhtiön suunnittelemaan iMacin, iPodin ja iPhonen.

Gates kutsui Jobsin toista otosta Applella ”ilmiömäiseksi”, joka päättyi valitettavasti, kun Jobs kuoli harvinaiseen maksasyöpään vuonna 2011. Gatesin mukaan yhtiö ei olisi saavuttanut sen menestystään, jos Jobs ei olisi palannut kuvioihin.

”Kukaan muu ei olisi voinut tehdä sitä, mitä hän teki siellä. En minä, eikä kukaan muukaan.”

Business Insider tuo esiin, että Gatesin ja Jobsin suhde oli myrskyisä. He olivat vaihtelevasti yli 30 vuoden ajan liittolaisia, kilpailijoita ja ystäviä. Heidän viha-rakkaussuhteensa ajoi molempia parempiin suorituksiin Microsoftilla ja Applella. 

Gates joutuu treenaamaan esiintymistaitojaan

Gates kertoo omista huonoista puolistaan The Wall Street Journalissa ja esimerkiksi siitä, ettei hänellä ole niin hyvät sosiaaliset taidot. Jobs oli hänen mukaansa luonnollinen esiintyjä, kun taas Gatesin on täytynyt työskennellä ahkerasti sen eteen, että olisi itsevarmempi yleisön edessä.

Microsoftin perustaja toivoisi, että hän osaisi olla vakuuttavampi esiintyjä, erityisesti kerätäkseen enemmän tukea Bill & Melinda Gates -hyväntekeväisyyssäätiölle. Säätiö pyrkii taistelemaan monia maailmanlaajuisia ongelmia kuten köyhyyttä ja sairauksia vastaan. Säätiö on lahjoittanut noin 300 miljoonaa dollaria koronavirusrokotteen ja koronan hoidon kehittämiseen.

Alla molemmat herrat vuonna 2007 tehdyssä unohtumattomassa haastattelussa.

Warren Buffett ja Bill Gates: Menestys vaatii uhrauksia ja ”10 000 tuntia harjoittelua”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös