Yritysuutiset

Ohjelmistoyhtiö Efecte antoi positiivisen tulosvaroituksen – osake pomppasi +24 prosenttia

Efecte tulosraportti sijoittaminen talous pörssi

Efecte kasvaa kaksinumeroisin luvuin. Yhtiön toiminta on kuitenkin edelleen tappiollista.

Efecte Oyj tarkentaa vuoden 2020 ohjeistustaan ja julkaisee ennakkotiedon SaaS-liikevaihdon kasvusta. Positiivinen tulosvaroitus innosti sijoittajia, kun osake raketoi tiistaina tulosvaroituksen jälkeen lähes 25 prosenttia ylöspäin.

Yhtiö on suomalainen ohjelmistokonserni, joka toimittaa asiakkailleen pilvipohjaisia ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluja. Sen ratkaisuja käytetään muun muassa IT-palvelunhallintaan ja tiketöintiin sekä työtekijäkokemuksen, liiketoiminnan työnkulkujen ja asiakaspalvelun parantamiseen.

Efecte odottaa nyt SaaS-liikevaihdon kasvavan 20-25 prosenttia vuonna 2020. Aiemmin yhtiö oli ohjeistanut SaaS-liikevaihdon kasvavan 15-25 prosenttia ja kannattavuuden parantuvan vertailukaudesta.

Yhtiön mukaan SaaS-kysyntä on pysynyt hyvänä ja yhtiö on aktiivisen myyntityön ja asiakassuhteiden hoidon kautta onnistunut vähentämään koronaviruspandemiaan liittyviä epävarmuustekijöitä.

Alustaviin tietoihin perustuen Efecte arvioi, että tammi-kesäkuussa yhtiön SaaS-liikevaihto kasvoi noin 22 prosenttia.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Efecten SaaS-liikevaihto kasvoi 21 prosenttia edellisvuodesta. Kokonaisuudessaan liikevaihto nousi viime vuoden 3,5 miljoonasta eurosta 3,7 miljoonaan euroon. Samalla myös kannattavuus parani. Palveluiden kasvutahti kuitenkin hidastui neljään prosenttiin koronapandemian alkaessa vaikuttaa asiakkaidemme toimintaan.

Yhtiö teki kuitenkin tammi-maaliskuussa -0,4 miljoonan euron liiketappion, kun viime vuonna liiketappio oli -0,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna liiketappio oli -1,4 miljoonaa euroa ja vuonna 2018 tappio oli -2,4 miljoonaa euroa.

Efecten tavoitteena on yli 20 prosentin keskimääräinen vuosittainen SaaS-liikevaihdon orgaaninen kasvu vuosina 2020 – 2023. Voimakkaat panostukset kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen alentavat liikevoittoa kuitenkin lähivuosina, mutta strategiakauden loppua kohden yhtiö tavoittelee kaksinumeroista liikevoittoprosenttia.

Efecte julkaisee puolivuotiskatsauksensa, mukaan lukien tarkemmat taloudelliset tiedot kaudelta 1-6/2020 tiistaina 18.8.2020.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös