Rahastotietoa

Rahastojätti lanseerasi moneen eri omaisuusluokkaan sijoittavat pörssinoteeratut rahastot

BlackRockin uusilla multi-asset-ETF -rahastoilla on mahdollista saada yhdellä sijoituksella useisiin eri omaisuuslajeihin hajautettu sijoitussalkku.

Markkinoiden epävarmuuden aikana yhä useammat haluavat laittaa säästönsä töihin kustannustehokkaalla, läpinäkyvällä ja vastuullisella tavalla. BlackRock vastaa kasvavaan kysyntään lanseeraamalla ensimmäisenä Euroopassa moneen eri omaisuusluokkaan sijoittavat ESG-salkut, jotka on rakennettu ETF-rahastoilla.

BlackRock kertoo, että sen ESG Multi-Asset -ETF:t tarjoavat yksinkertaisen, hajautetun ja vastuullisen tavan sijoittaa. Jokainen kolmesta rahastosta koostuu iSharesin ETF-rahastoista, jotka sijoittavat laajasti osakkeisiin ja joukkolainoihin. Uutuusrahastot on rakennettu kolmelle eri riskiprofiilille, jotka ovat konservatiivinen, maltillinen ja kasvu. Tavoitteena on maksimoida kokonaistuotto.

Konservatiivisessa rahastossa 80 prosenttia sijoituksista on joukkolainoissa ja vain 20 osakkeissa. Kasvurahastossa puolestaan joukkolainojen paino on vain 25 prosenttia ja osakkeiden paino 75 prosenttia.

Rahastoja hallinnoi BlackRockin multi-asset-tiimi. Rahastonhoitajina toimivat Rafael Iborra ja John Wang, jotka hallinnoivat yli viiden miljardin dollarin varoja Euroopassa.

Uudet salkut ovat viimeisin lisäys BlackRockin ESG-rahastojen sarjaan: niillä on tavanomaisia sijoituskohteita korkeammat pisteet ESG-mittareilla (ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hyvä hallinto) mitattuna. Sijoittajat pyrkivät yhä useammin sisällyttämään ESG-näkökulmat sijoituksiinsa pyrkiessään vaikuttamaan myönteisesti hiilipäästöjen vähentämiseen sekä rakentaessaan kestävämpiä salkkuja, joiden volatiilisuutta voidaan hallita.

”Koskaan ei ole ollut tärkeämpää ottaa oma taloudellinen hyvinvointi hallintaan. Kolmen valmiiksi kootun salkun avulla ihmiset voivat pyrkiä pitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiinsa sijoittamalla rahansa helposti ja hyödyntämällä BlackRockin koko sijoitusasiantuntemusta”, Elisabeth Sterner, BlackRockin iShares & Wealth -liiketoimintojen Pohjoismaiden-johtaja toteaa.

Sternerin mukaan BlackRock vahvistaa niitä ominaisuuksia, jotka tekevät ETF:istä houkuttelevan sijoittajille. Rahastojätti pyrkii tarjoamaan laajat sijoitusmahdollisuudet eri markkinoille vastuullisuuden ja riskit huomioon ottavalla tavalla.

Uusien tuotteiden hinnoissa on 0,25 prosentin juoksevat kulut. Salkkuihin voi sijoittaa rahastoalustoilla ja neuvonantajien kautta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös