Oma talous

Haluatko olla parempi pomo? Työntekijät toivovat, että teet nämä 7 asiaa

Miljoona työntekijää vastasi LinkedInissä, mitä toivoisivat jokaisen pomon tekevän.

Yritys voi käyttää kaikki rahansa rekrytoidakseen palkkalistoille huipputekijöitä, mutta korttitalo kaatuu kasaan, jos pomolla on hanskat hukassa. Hyvät pomot rakentavat suuria organisaatioita. Mistä hyvän pomon tunnistaa ja miten omia johtamistaitoja voi parantaa?

Inc. kysyi miljoonalta LinkedIn-seuraajaltaan, yhden kysymyksen:

”Jos voisit valita yhden asian, mitä kaikki maailman pomot tekisivät, mikä se olisi?

Näin työntekijät vastasivat.

1. Luo avoin viestintäkulttuuri

”Sijoita avoimeen, säännölliseen, organisoituun sisäisen viestinnän kulttuuriin; sellaiseen, joka eliminoi arvaustyötä, eikä jätä tilaa epäluottamukselle.

Kun työntekijät tietävät, mikä heidän asemansa on ja luottavat siihen, että heidät huomioidaan, ja heitä informoidaan yrityksen tärkeistä asioista, he voivat omistautua työnteolle, eivätkä tuhlaa kallisarvoista aikaansa huolehtimalla kulissien takaisesta politiikasta”, kertoo Fernanda Monteiro Alves Inc:in kyselyyn.

Mitä enemmän työntekijät tietävät yrityksen asioista, sitä vähemmän he juoruilevat päätöksien syistä tai spekuloivat taka-ajatuksista…näitä keskusteluja on vaikea vastustaa. Seuraavan kerran, kun sinulla on kiusaus puhua toisesta ihmisestä, mieti, sanoisitko saman asian suoraan kyseiselle henkilölle.

2. Pidä säännöllisiä henkilökohtaisia keskusteluja

”Kohdennetut ja säännölliset henkilökohtaiset keskustelut ja avoin palaute ovat kriittisen tärkeää. Monet ongelmat voidaan välttää sijoittamalla tämä aika tiimin jäsenille.

[Nämä tapaamiset] säästävät viime kädessä aikaa, joten ’ei ole aikaa’ ei toimi hyvänä tekosyynä”, Jocelyn K. kertoo.

Jos et johtajana löydä aikaa kalenteristasi alaisillesi, se on vähän sama asia kuin sanoisit, ettet halua tehdä työtäsi.

3. Tiedä, kuinka tehdä työntekijöidesi työt

”Esimieheni ja yrityksemme omistaja…tietävät kaikki yksityiskohdat, mitä teknikkomme tekevät, ja he tekevät samoja töitä edelleen myös itse.

Se, että joku tukee sinua 100 prosenttisesti on mittaamaton tuki, sillä he tietävät mistä puhut ja käärivät mielellään hihansa ylös ja auttavat sinua työnteossa”, Kyle Kissman sanoo.

Miten voit tukea alaisiasi täysin, jos et tiedä lainkaan mitä he tekevät päivittäin?

4. Epäonnistu julkisesti

”Yksi tärkein tehtäväni on yrittää epäonnistua yhdessä asiassa joka ikinen päivä. Tämä tekee minusta helposti lähestyttävämmän ja inhimillisemmän, mutta myös laajentaa kykyjäni ja parantaa taitojani. Kannustan tiimiäni tekemään samoin.

Kun emme enää pelkää epäonnistumisen kielteisiä vaikutuksia, epäonnistuminen muuttuu hyväksytyksi ja mukavammaksi. Voimme käyttää tätä taitoa supervoimana ja löytää sen avulla valtavia ja odottamattomia mahdollisuuksia innovointiin ja kasvuun”, April Palmer kertoo.

On melkein mahdotonta johtaa yritystä ja alaisia, jos et tiedä, miltä tuntuu tehdä virheitä, eikä tietää kaikkia vastauksia.

5. Delegoi ja jaa

”Delegointi voi mennä pieleen monella tavalla…on olemassa velvollisuuksia ja vastuita, joita ei pitäisi siirtää muille.”

Jakamalla annat muiden osallistua prosessiin ja autat heitä ymmärtämään päätöksen takana olevat syyt, George Newman kertoo Inc:ille.

Parhaat johtajat eivät kävele ryhmän edessä, vaan alaistensa vieressä, ja joskus jopa heidän takanaan.

6. Johda, äläkä valvo

Tiimivetäjä tunnistaa työntekijöiden vahvuudet ja tekee töitä sen eteen, jotta he voivat parantaa taitojaan, mutta antaa myös kannustusta ja voimaa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Joukkueet juhlivat yhdessä saavutuksiaan ja yhdistävät voimansa, jos maali tuntuu kaukaiselta, Lorie Schrameck kertoo.

Hyvät pomot välittävät siitä, miten asiat tehdään. Suuret pomot välittävät siitä, miten asiat voitaisiin tehdä toisin: paremmin, halvemmin ja nopeammin. He saavuttavat organisaation tavoitteet ja auttavat samalla yksittäisiä työntekijöitä saavuttamaan heidän omat tavoitteensa.

7. Ole itsetietoisempi

”Parhaat johtajat, joiden kanssa olen työskennellyt, on yksi vahvuus ylitse muiden: itsetuntemus. He etsivät muita todennäköisemmin taktisia taitoja ja keinoja kommunikoida, valmentaa sekä hallita tiimiään – ja omaa egoaan ja ennakkoluulojaan – paremmin”, Brandi Dupre tuo esiin.

”Henkilöllä, joka tuntee omat vahvuutensa ja heikkoutensa on parempi käsitys ympäröivistä ihmisistä. Itsemestaruuden saavuttanut henkilö voi olla hyvä valmentaja tulevaisuudessa muille”, Elzbieta Durska sanoo.

Lue myös: Google: Tällainen on ”täydellinen johtaja”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös