Yritysuutiset

Sotkamo Silver moninkertaisti liikevoittonsa kolmannella vuosineljänneksellä

Hopean hinnan raju nousu siivitti kaivosyhtiön ennätykselliseen liikevaihtoon.

Sotkamo Silver osakekurssi sijoittaminen

Sotkamo Silverillä on Hopeakaivos Sotkamossa. Kaivos aloitti tuotantonsa maaliskuussa 2019 ja se tuottaa hopeaa, kultaa, sinkkiä ja lyijyä rikasteissa, jotka myydään sulatolle. Yhtiö omistaa suoraan ja tytäryhtiönsä Sotkamo Silver Oy:n kautta malminetsintäoikeuksia mineraaliesiintymiin sekä Suomessa että Norjassa.

Kolmas vuosineljännes sujui kaikin puolin loistavasti.

Kaivosyhtiön liikevaihto nousi heinä-syyskuussa 130 miljoonaan ruotsin kruunuun, kun se vuosi aiemmin oli 82 miljoonaa kruunua. Käyttökate nousi viime vuoden 33 miljoonasta kruunusta 58 miljoonaan kruunuun. Liikevoitto puolestaan nousi viime vuoden 3,0 miljoonasta kruunusta 40 miljoonaan.

Hopean hinta nousi elokuussa korkeimman tasonsa seitsemään vuoteen, heinäkuun puolivälissä alkaneen nopean nousun jälkeen. Tällä hetkellä hopean hinta on kaksinkertainen maaliskuun puolivälin hintaan verrattuna, kertoo Sotkamo Silverin toimitusjohtaja Erkki Kuronen kertoo. 

”Hinnan nousu vaikutti vuosineljänneksen tulokseen ja saavutimme ennätyksellinen 130 MSEK liikevaihdon. Toisen ja kolmannen vuosineljänneksen myynti havainnollistaa metallien hintamuutosten vaikutusta yhtiön tulokseen. Hopean ja kullan lopullisen myyntihinnan määrittäminen kaksi kuukautta toimituksen jälkeen lisää metallien hintamuutosten positiivista tai negatiivista vaikutusta sekä liikevaihtoon että kannattavuuteen”, Kuronen toteaa.

Yhtiön hallitus ja johto ovat käyneet toimitusjohtajan mukaan hyviä keskusteluja yhtiön strategiasta. Päivitetyn strategian mukaisesti yhtiö on myynyt malminetsintäoikeuksia Tampereen ja Bergslagenin alueilta ja hankkinut raportointikauden jälkeen Bolidenilta uusia kaivos- ja malminetsintäoikeuksia Kainuun alueelta, Kuronen kertoo.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana Sotkamo Silver on louhinut ja tuottanut maanalaisesta kaivoksesta tasojen 180–80 (metriä pinnan alapuolella) välillä ja samalla valmistelleet louhintaa noin 300 tasolla, jossa tuotanto alkaa vuoden 2020 lopulla, Kuronen toteaa.

”Rikastamon käyttöaste ja toimintavarmuus ovat olleet hyvät samoin kuin metallien saanti rikasteisiin. Tämän osoittaa raportointikaudella saavutettu ennätyksellinen malminsyöttömäärä ja hopean tuotanto.”

Vahva tulosraportti siivitti Sotkamo Silverin osakekurssin lähes 7,9 prosentin nousuun Helsingin pörssissä noin kello 16.10.

Kommentoi
Ylös
>