Oma talous

Menestyneiden toimitusjohtajien parhaat vinkit stressin vähentämiseksi

Ratko Rubikin kuutio aamupalan ohessa ja ota rentouttava kylmä suihku päivän päätteeksi.

Stressistä puhutaan tänä päivänä paljon – ehkä vähän liikaakin, ja sillä on monessa keskustelussa huono maine. Stressi kuitenkin kuuluu meidän kaikkien elämään ja se voi olla myös positiivinen voimavara. Stressi saa meidät toimimaan ja pyrkimään huippusuorituksiin.

Psykoterapeutti Maaret Kallio kuvaa osuvasti HS:n blogikirjoituksessa stressiä kuin väkevänä polttoaineena, jota on käytettävä harkiten.

”Stressiä ei tule vimmaisesti välttää, vaan sitä tulee ymmärtää ja käyttää taidolla. Ratkaisevaa on paineen ja paineettomuuden vaihteleva rytmi”, Kallio kirjoittaa.

Stressistä ei tarvitse siis päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. Esimerkiksi töissä on melkoisen mahdotonta välttää stressiä täysin. Miten työstressiä voi oikeasti hallita?

Sen sijaan kannattaa opetella taitoja, miten stressiä voi käyttää hyväkseen. Tärkeintä on tiedostaa, mitkä asiat elämässä stressaa ja hellittää tahtia, kun kuppi on kääntymässä nurin.

Inc. 5000 -listalla olevat menestyneet toimitusjohtajat paljastavat tapojaan Inc-sivustolla, joilla he lisäävät tuottavuutta ja vähentävät stressiä.

Gopal Parvathaneni

Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, EPSoft Technologies (sijalla 664.)

”Otan kylmän suihkun päivän päätteeksi rauhoittuakseni. Se ei välttämättä kuulosta kaikista kovin rentouttavalta, mutta saan sen avulla ’kytkettyä’ aivot pois päältä. Sen avulla nukun myös paremmin. Muuten en voisi lopettaa ajattelemista.”

Matthew Revich

Perustaja ja toimitusjohtaja, Yedi Houseware Appliances (sijalla 105.)

”Aloitan aamut ratkaisemalla Rubikin kuution ja Pyraminxin. Päätän jokaisen päivän pelaamalla pari online-shakkipeliä puhelimellani ja harjoittelemalla espanjaa Duolingolla 15 minuutin ajan.”

Stephen Trimble

Perustaja ja toimitusjohtaja, Arctic Solar Ventures (sijalla 275.)

”Mikä on mieluisin tapa lopettaa päiväni? Viilettää menemään kaduilla sähköisellä skeittilaudalla yli 30 kilometrin tuntivauhdilla. Asfaltilla surffaaminen saa arvostamaan mielen ja kehon yhteistyötä. Yritän päättää jokaisen työpäivän seisomalla – toimistossani ei ole tuoleja.”

Felix Dubinsky

Perustaja, SimpleTexting (sijalla 600.)

“Jokainen yrittää voittaa kilpailijansa tekemällä enemmän töitä. Itse teen sen nukkumalla enemmän. Käytän Oura-sormusta, [jonka sensorit mittaavat käyttäjänsä sormesta ruumiinlämpöä, sykettä ja sykevälivaihtelua, sekä käyttäjän liikkumista kiihtyvyysanturin avulla]. Se auttaa minua seuraamaan kuinka nukun, ja paljon unesta on syväunta. Paremmat yöunet tarkoittavat parempaa muistia, keskittymiskykyä ja päätöksentekokykyä.”

Leonora Valvo

Perustaja, Swoogo (sijalla 654.)

”Työskentelen seisomatyöpöydällä ja Fehn-tuolilla, jonka avulla voin tehdä keholle luonnollisia mikroliikkeitä pitkin päivää asentoa vaihtaen. Pysyn näin valppaana ja vältän selkävaivat. ”

Jud Bowman

Perustaja ja toimitusjohtaja, Sift Media (sijalla 175.)

”Huomasin muutama vuosi sitten, että sain hämmästyttävän paljon töitä aikaan pitkillä lennoilla. Merkittävin tekijä siihen oli se, että puhelimeni ja Wi-Fi-verkkoni oli pois päältä, niin että jatkuva saapuvien sähköpostien ja viestien virta ei häirinnyt minua. Yritän toistaa tätä ’lentokonetilaa’ arjessa, kun haluan keskittyä ja saada tehtyä paljon töitä.”

Michelle M.Collins

Perustaja ja presidentti, A Non-Agency (sijalla 413.)

”Annan itselleni tunnin joka aamu tehdä mitä ikinä haluan: juoda kahvia, istua auringossa, käydä nopealla kävelyllä, treenata, ja mikä tärkeintä, vastata henkilökohtaisiin sosiaalisen median viesteihin tai muihin sähköposteihin. Joskus katson suosikki TV-ohjelmia. Työni vaatii paljon kuria, ja on tärkeä rentoutua päivittäin sen ohella.”

Lue myös: Miksi aamurutiinit ovat tärkeitä tuottavuudelle? Näin luot hyvän pohjan työpäivälle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös