Yritysuutiset

Wärtsilä myy venttiilibisneksensä amerikkalaisyhtiölle

Teknologiakonserni Wärtsilä kertoo myyvänsä 100 prosenttisesti omistamansa Wärtsilä Valves Ltd -yhtiön osakkeista New Yorkissa sijaitsevalle Evergreen Capital L.P.:lle.

Wärtsilä Valves -yhtiön valikoima sisältää kolme vakiintunutta brändiä: Shipham, John Mills ja Robert Cort. Sen toiminnot sisältävät nikkelialumiinipronssi- ja erikoisteräsventtiilien suunnittelun, kokoonpanon, testauksen, myynnin ja toimituksen meriliikenteeseen, öljy- & kaasu- sekä energiamarkkinoille. Lisäksi Wärtsilä Valves tarjoaa venttiilituotesovelluksia FPSO-aluksille, petrokemian laitoksille, voimantuotantoon, merivoimille, jäteveden puhdistamoille ja putkistoihin.

Wärtsilä Valves tuli osaksi Wärtsilää Hamworthyn oston yhteydessä vuonna 2012. Yhtiö sijaitsee Iso-Britannian Broughissa, ja sillä on tällä hetkellä noin 65 työntekijää. Liikevaihto oli noin 15 miljoonaa euroa vuonna 2019.

”Wärtsilä keskittyy vahvemman ja selkeämmän ydinliiketoiminnan luomiseen varmistaen samalla, että ydinliiketoimintaan kuulumattomat yritykset saavat uuden omistuksen kautta mahdollisuuden edistää liiketoimintansa menestystä ja palvella asiakkaitaan paremmin. Valves toimii eri markkinoilla kuin Wärtsilä ja näin ollen olemme varmoja, että itsenäisenä yhtiönä Valves saa hyvän kodin Evergreen Capitalista”, Tamara de Gruyter, Wärtsilä Marine Systems ja Portfolio Business -liiketoimintojen johtaja

Yrityskauppa on Wärtsilälle pieni, eikä kaupalla ollut juurikaan vaikutusta yhtiön osakekurssiin Helsingin pörssissä.

Wärtsilän seuraavat analyytikot odottavat yhtiön viime vuoden 0,37 euron osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna 0,43 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös