Sijoitusideat

Handelsbanken: TietoEVRY on ostolappu

TietoEVRY osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Etätyöskentelyn lisääntyminen on ohjelmistotalolle mahdollisuus.

Ohjelmistoyhtiö TietoEVRY palautti kolmannella vuosineljänneksellä ohjeistuksensa koko vuodelle 2020. Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen koko vuoden oikaistu liikevoitto paranee viime vuoden tasosta. Tiedon ja EVRY:n yhdistetty oikaistu liikevoitto oli vuonna 2019 yhteensä 342 miljoonaa euroa

Softayhtiön oikaistu liikevoitto oli edellisvuoden tasolla, vaikka vuoden 2019 kolmannen neljänneksen oikaistu liikevoittomarginaali oli ennätyksellisen korkea. Valuuttakurssimuutoksilla oli negatiivinen vaikutus oikaistuun liikevoittoon, mutta toisaalta yhdistymisen mahdollistama toiminnan tehostuminen alkoi näkyä yhtiön tuloksessa.

Handelsbanken uskoo TietoEVRYn tavoittelevan 1-3 prosentin orgaanista kasvua ensi vuonna, samalla velkataakkaa keventäen.

”Yhtiö pyrkii kasvamaan markkinoita vauhdikkaammin ja nostamaan oikaistua käyttökatetta 5-10 prosentilla kohti pitkän aikavälin tavoitetta (20 %). Yhtiö pyrkii myös laskemaan nettovelan suhdetta käyttökatteeseen alle kaksinkertaiseksi, mitä pidämme mahdollisena”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Mikäli TietoEVRY pääsee Handelsbankenin ennustamaan tavoitteeseen, mahdollistaisi se samaan aikaan yritysostot ja korkean osingon maksamisen.

Koronakriisi on TietoEVRYlle mahdollisuus, Handelsbanken uskoo.

”TietoEVRYn asiakkaat työskentelevät kovasti saadakseen etätyöprosessit toimimaan. Tämä ei edistä pelkästään IT-palvelujen kysyntää vaan myös ohjelmistojen, laitteistojen ja turvallisuusominaisuuksien päivityksiä.”

Ohjelmistoyhtiö järjestää torstaina pääomamarkkinapäiväin. Handelsbanken ennustaa, että tapahtumassa yhtiö todennäköisesti pitää Tiedon ja Evryn fuusioon liittyvän kustannussäästötavoitteensa ennallaan. Synergiaetujen kokonaistavoitetta se voi luultavasti kuitenkin kasvattaa.

Handelsbanken nosti TietoEVRYn tavoitehintaa 31 eurosta 34 euroon ja säilyttää osakkeen ostosuosituksen. Yhtiötä seuraa kahdeksan analyytikkoa, joista neljä antaa osakkeelle ostosuosituksen, yhden suositus on lisää, kahden pidä ja yhden myy.

Analyytikoiden konsensusodotus on, että softatalon osakekohtainen tulos nousee ensi vuonna 1,7 euroon. Sillä tuloksella P/E-kerroin on 15,7x ja EV/Ebitda-kerroin on 7,7x. Osinkotuotto nousee yli 4,7 prosentin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös