Yritysuutiset

Metso Outotec nappasi ison tilauksen kuparirikastamoon Venäjälle – osake pomppasi

Metso Outotec kertoo saaneensa merkittävän prosessiteknologiatilauksen kuparirikastamoon Venäjälle.

Metso Outotec osakekurssi sijoittaminen osakkeet pörssi

Metso Outotec toimittaa keskeiset prosessilaitteet uuteen kuparirikastamoon Venäjälle. Sopimuksen arvoa ei julkaista, mutta vastaavat toimitukset ovat tyypillisesti arvoltaan yli 100 miljoonaa euroa. Tilaus on kirjattu Metso Outotecin vuoden 2020 neljännen neljänneksen tilauksiin.

Kesäkuussa 2020 Metso Outotec sai 23 miljoonan euron arvoisen tilauksen kahdesta esimurskainasemasta samalle rikastamolle.

Uuteen rikastamoon on suunnitteilla neljä tuotantolinjaa, joiden kokonaiskapasiteetti on vähintään 80 miljoonaa tonnia rikastetta vuodessa. Metso Outotecin toimitukseen sisältyy jauhatuksen, vaahdotuksen ja sakeutuksen pääprosessilaitteet, kuten jauhinmyllyt, kymmeniä kooltaan 30-630-kuutiometristä TankCell -vaahdotuskennoja, sakeuttimia, painesuodattimia, näytteenotto- ja analyysijärjestelmä, instrumentaatio sekä rikastamon Proscon-automaatiojärjestelmä.

Toimitukset ajoittuvat vuoteen 2022 sekä vuoden 2023 alkuun.  

“Olemme erittäin iloisia tästä tilauksesta. Uusi rikastamo, joka perustuu Metso Outotecin teknologiaan, auttaa asiakastamme kehittämään toimintojaan kestävältä pohjalta ja saamaan parhaan arvon investoinnilleen”, sanoo Metso Outotecin Mineraalit-liiketoiminta-alueen johtaja Stephan Kirsch.

Metso Outotecin tilaus on siivittänyt yhtiön osakkeen Helsingin pörssissä 3,9 prosentin nousuun noin kello 13.20.

Maanantaina yhtiö kertoi sopineensa prosessilaiteratkaisun toimituksesta Venäjälle, Tšeljabinskin alueelle rakennettavalle uudelle sinkkitehtaalle. Noin 100 miljoonan euron arvoinen tilaus on kirjattu Metso Outotecin vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksesta neljäsosa kirjataan Mineraalit-segmenttiin ja loput Metallit-segmenttiin.

Heinäkuussa yhdistyneet Metso ja Outotec julkistivat ensimmäisen yhdistyneen Metso Outotec -yhtiön tulosraportin heinä-syyskuulta.

Yhdistyneen Metso Outotecin ensimmäinen vuosineljännes yhteisellä taipaleella ei ole alkanut lainkaan odotusten mukaisesti. Saadut tilaukset laskivat viime vuoden 1169 miljoonasta eurosta 836 miljoonaan euroon ja liikevaihto laski viime vuoden 1073 miljoonasta eurosta 985 miljoonaan euroon.

Liikevoitto laski viime vuoden 126 miljoonasta eurosta vain 47 miljoonaan euroon. Oikaistu käyttökate laski viime vuoden 153 miljoonasta eurosta 109 miljoonaan euroon. Tuloslasku oli selvästi odotettua rajumpi, sillä analyytikoiden odotuksissa oli lähes 126 miljoonan euron oikaistu käyttökate.

Kaikesta huolimatta Metso Outotec on tällä hetkellä analyytikoiden suosikki. 13 analyytikosta peräti seitsemän antaa osakkeelle ostosuosituksen ja loput viisi antaa lisää-suosituksen.

Kommentoi
Ylös
>