Talouden trendit

Helsingin pörssin Plc Uutechnic Group myydään saksalaisyhtiölle

Plc Uutechnic Group osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Yhtiön osakekurssi pomppasi lähelle ostotarjoushintaa.

SPX Flow Technology Germany GmbH on tehnyt käteisostotarjouksen kaikista Plc Uutechnic Groupin osakkeista.

SPX Flow Technology Germany on amerikkalaisten välillisesti kokonaan omistama saksalainen osakeyhtiö. Tarjouksentekijä ja Plc Uutechnic Group ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan tarjouksentekijä tekee julkisen vapaaehtoisen UTG:n hallituksen suositteleman käteisostotarjouksen kaikista UTG:n liikkeeseen laskemista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole UTG:n tai sen tytäryhtiöiden hallussa.

Ostotarjouksessa UTG:n osakkeenomistajille tarjotaan 0,60 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, jolloin ostotarjouksen mukainen UTG:n osakkeiden yhteenlaskettu arvo on tämän pörssitiedotteen päivämääränä noin 33,9 miljoonaa euroa.

UTG:n hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella UTG:n osakkeenomistajille Ostotarjouksen hyväksymistä.

Uutechnic Groupin osakekurssi pomppasi imoituksen jälkeen 37 prosenttia lähelle 0,59 euroon, eli lähelle tarjoushintaa. Kaupan toteutumista pidetään siis lähes varmana.

UTG:n toimitusjohtaja Jouko Peräaho toteaa, että UTG:n liittyminen osaksi SPX FLOW:ta avaa UTG:lle uusia maailmanlaajuisia myyntikanavia Uutechnic-, Stelzer- ja Jamix-tuotemerkeille, sekä tarjoaa pääsyn maailmanlaajuisen prosessiratkaisujen toimittajan parhaisiin käytäntöihin.

”Uskomme, että UTG:n asiantuntemus kemian-, ruoka-, metallurgisessa- ja lannoiteteollisuudessa sekä ympäristöteknologiassa, vedenkäsittelyssä ja lääkealalla, sekä UTG:n vahva asema Euroopassa osoittautuu hyödylliseksi sekä SPX FLOW:lle että UTG:lle”, Peräaho toteaa.

UTG:n seuraavat merkittävät osakkeenomistajat Timo Lindström, Jouko Peräaho, Mikko Laakkonen, HML Finance Oy, UuCap Oy, Joensuun Kauppa ja Kone Oy, Jonni Peräaho, Ilona Lindström, Risto Lindström ja Bark Road Invest Oy ovat kaikki sitoutuneet peruuttamattomasti hyväksymään ostotarjouksen.

Plc Uutechnic Group edistää kaivos- ja hydrometallurgisen teollisuuden sekä lannoite- ja muun kemianteollisuuden, kuin myös metsä-, elintarvike ja ympäristöteknologian tuotantoprosesseja kehittämällä ja tuottamalla laitteistoja ja palveluja, jotka tehostavat tuotantoa ja parantavat tuotteiden laatua ja kilpailukykyä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös