Talouden trendit

Bitcoinin hinnassa rajua heittelyä – syynä “valaat” eli kryptovaluutan suuromistajat

Bitcoinin hinta on heitellyt rajusti viime päivinä. Bitcoinin korkea volatiliteetti ei ole mikään yllätys.

Kryptovaluutta bitcoinin arvo on heilunut rajusti viime päivinä. Joulun jälkeen bitcoinin hinnannousu dollareissa kiihtyi ja kryptovaluutan arvo kävi hetkellisesti lähes 42 000 dollarissa. Sen jälkeen 10. tammikuuta kurssi romahti yli 4,8 prosenttia ja seuraavana päivänä lähes 7,8 prosenttia. Kolmantena laskupäivänä 12. tammikuuta arvo tippui vielä lisää 3,9 prosenttia.

Bitcoin-sijoittajille tässä ei ole mitään yllättävää. Bitcoin on voimakkaasti spekulatiivinen sijoituskohde ja raju volatiliteetti eli hinnanvaihtelu on ollut sille tyypillistä aiemminkin.

Mikä sitten bitcoinin hintaa ravistelee?

Kryptoanalyysiyhtiö Material Indicatorsin aineisto viittaa siihen, että viimeaikaisen bitcoinin hintavolatiliteetin takana ovat suuria summia omistavat bitcoin-sijoittajat, joita kryptovaluuttojen sijoitusslangissa kutsutaan valaiksi. Aiheesta kertoo Cointelegraph-sivusto ja Suomessa Bittiraha.fi-sivusto.

Material Indicatorsin mukaan kaikkein suurimmat bitcoin-sijoittajat, eli ”megavalaat” myyvät suuria määriä bitcoineja aina bitcoinin saavuttaessa korkeimman huippunsa. Bitcoinin kaikkien aikojen huippu saavutettiin juuri ennen viime päivien kurssilaskua.

Myöhemmin nämä suursijoittajat ostavat bitcoineja takaisin kotiutettuaan ensin voittoja kurssinousun jälkeen.

Material Indicators arvioi, että esimerkiksi tammikuun 7. päivän raju, jopa 10 prosentin kurssilasku muutamassa tunnissa, oli suursijoittajien myynneistä johtuvaa. Bitcoinin arvo lähti kuitenkin taas nousuun ja uuteen kaikkien aikojen hintaennätykseen 42 000 dollariin. Senkin jälkeen bitcoinin hinta tippui nopeasti.

Suomen Pankin neuvonantaja Aleksi Grym arvioi Taloussanomille, että bitcoiniin on sisäänrakennettuna suuret hintavaihtelut. Kyse on hänen mukaansa nollasummapelistä, jossa bitcoinin arvo pohjaa täysin kahden väliseen kauppaan, käytännössä luovutusvoittoon.

Rajuja bitcoinin hintavaihteluja vastaan sijoittaja voi suojautua varsin yksinkertaisella tavalla: säännöllisellä ostojen tai myyntien ajallisella hajauttamisella. Tällöin esimerkiksi ostojen tulee olla kurinalaista ja säännöllistä. Jos sijoittaja yrittää hyötyä kurssivaihtelusta, on olemassa suuri riski, että aktiivinen kaupankäynti pienentää tuottoa verrattuna pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös