Yritysuutiset

Kreaten väkevä kurssinousu tuskin piensijoittajia lämmittää

Listautuminen tarjosi piensijoittajille vain murusia.

Infrayhtiö Kreate kipusi heti ensimmäisenä pörssipäivänään 16 prosenttia. Kurssinousu varmasti harmittaa monia listautumiseen osallistuneita piensijoittajia.

Jo etukäteen listautumishintaa pidettiin houkuttelevana.

Listautumisen merkintähinta oli 8,2 euroa. Sijoituskirjailija ja kolumnisti Karo Hämäläinen laski, että Kreaten rullaavan 12 kuukauden nettotuloksesta laskettuna P/E-kerroin oli anti- ja myyntihinnalla alle kahdeksan. Se on hänen mukaansa varsin edullinen etenkin nykyisessä pörssisyklin vaiheessa.

Kreate on kasvuyhtiö, sillä sen liikevaihto kasvoi keskimäärin 24 prosenttia vuosien 2017–2019 välillä. Kasvu oli suurimmaksi osaksi orgaanista, keskimäärin noin 19 prosenttia vuodessa. Samalla ajanjaksolla Kreaten EBITA-marginaali on ollut keskimäärin 4,4 prosenttia.

Yhtiön oman pääoman tuotto oli viime vuoden tammi-syyskuussa yli 23 prosenttia. Liiketulos nousi 8,1 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajankohdan 4,9 miljoonasta eurosta.

Kuitenkin tilauskanta laski viime syyskuun lopussa 149 miljoonaan euroon edellisvuoden syyskuun lopun 204 miljoonasta eurosta.

Kannattavasti kasvavalle yhtiölle, jolla on alhainen arvostuskerroin listautumisessa, kiinnosti luonnollisesti sijoittajia.

Kreaten listautumiselle riittikin kysyntää. Yhtiön yleisöanti merkittiin moninkertaisesti ja merkitsijöitä oli noin 18 600. Sen vuoksi yhtiö joutui leikkaamaan voimakkaasti myös vähimmäismerkintöjä, minkä vuoksi yleisöantiin osallistuneille piensijoittajille jäi vaivaiset 35 osaketta yhtä sijoittaja kohden.

Merkintähinnalla se tarkoitti vaivaista 287 euroa yhtä sijoittajaa kohden.

Kreate on suomalainen vaativaan infrarakentamiseen keskittyvä yhtiö. Yhtiön palvelutarjonta jakautuu väylärakentamiseen ja taitorakentamiseen, joiden lisäksi Kreate tarjoaa kiertotalouteen liittyviä palveluita. Väylärakentaminen koostuu ratarakentamisesta sekä teiden ja katujen rakentamisesta. Taitorakentamiseen kuuluvat sillanrakentaminen ja -korjaus, pohja- ja betoni-rakentaminen, erikoispohjarakentaminen ja kalliorakentaminen.

Kommentoi
Ylös
>