Yritysuutiset

Hallitus laittaa ravintolat kiinni – Noho Partners aloittaa välittömästi yt-neuvottelut

Ravintoloiden sulkemispäätös ei tullut yhtiölle ja sijoittajille yllätyksenä.

Sanna Marinin hallitus on linjannut koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta. Hallituksella on valmius todeta koko maahan poikkeusolot.

Pääministeri Marin on keskustellut poikkeusolojen toteamisesta tasavallan presidentin kanssa. Eduskuntaryhmät kokoontuvat keskustelemaan tilanteesta myöhemmin torstaina. Valtioneuvostolla on valmius päättää poikkeusoloihin siirtymisestä ensi viikolla.

Ravintoloiden sulku koskee leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevia alueita. Leviämisvaiheessa ovat Helsinki ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa ja Lappi. Kiihtymisvaiheessa ovat Itä-Savo, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Päijät-Häme, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso.

Ravitsemisliikkeet ehdotetaan poikkeusoloissa suljettavaksi 8.–28. maaliskuuta, lukuun ottamatta perustason alueita. Perustason alueita ovat Keski-Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala.

Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua.

Ravintoloiden sulkeminen on kylmä suihku pörssin ravintolakonserni NoHo Partnersille. Yhtiö reagoi hallituksen päätökseen nopeasti aloittamalla yt-neuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa ravintoloiden sulkutoimiin.

”NoHo Partners Oyj aloittaa uudet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa Suomen hallituksen tänään julkaisemiin ravintolatoimialaa koskeviin sulkutoimiin, jotka astuvat voimaan 8.3.2021. Neuvotteluiden tarkoituksena on minimoida COVID-19-pandemiasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhteistoimintaneuvottelujen piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö eli noin 1 250 henkilöä Suomessa. Lisäksi ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään. Neuvottelut voivat johtaa henkilöstön irtisanomisiin sekä lomauttamisiin joko koko- tai osa-aikaisesti.

”Aloitamme välittömät toimenpiteet ravintoloiden sulkemiseksi ja sen myötä henkilökunnan lomauttamiseksi sulkutilan ajaksi. Nyt alkaa koronataistelun viimeinen erä, joka vaatii meiltä, asiakkailtamme ja ennen kaikkea henkilökunnaltamme kestävyyttä”, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström toteaa.

Vikström uskoo, että nyt tehtävillä toimenpiteillä ja rokotustahdin edistymisellä yhtiö pääsee kesän aikana käynnistämään jälleenrakentamisvaiheen suunnitellusti ja paluun normaalimpaan elämään.

NoHo Partners toimi vuoden 2020 viimeisellä vuosineljänneksellä rajoitetussa toimintaympäristössä kaikissa sen toimintamaissa.

Pandemiatilanteen kiihtymisen, ravintolarajoitusten tiukentumisen, heikentyneen asiakaskysynnän, kansainvälisten liiketoimintojen totaalipysähtymisen sekä pikkujoulukauden yrityskaupan puuttumisen vuoksi konsernin loka–joulukuun liikevaihtotaso jäi peräti 42 prosenttiin edellisvuodesta. Liiketappio oli 11,9 miljoonaa euroa, kun vuotta sitten liikevoitto oli 4,9 miljoonaa euroa.

Koko tilikauden 2020 liikevaihtotaso laski 57,5 prosenttiin edellisvuodesta.

Tämän vuoden tammikuussa yhtiön liikevaihtotaso oli 53 prosenttia tammikuuhun 2020 verrattuna. Yhtiö neuvotteli helmikuussa päärahoittajiensa kanssa rahoitussopimuksen, joka turvaa yhtiön pitkän aikavälin rahoitusaseman ja mahdollistaa poikkeusolojen jälkeisen jälleenrakentamisohjelman.

Yhtiö uskoo markkinan aloittavan elpymisen ja liiketoiminnan operatiivisen kassavirran alkavan kääntymään positiiviseksi vuoden 2021 toisen kvartaalin aikana.

NoHo Partnersin osakkeen kurssireaktio on torstaina ollut maltillinen. Markkinoille hallituksen uudet rajoitukset eivät luultavasti tulleet yllätyksenä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös