Markkinakommentit

Maailman suurimman talouden elpyminen on yhä epävarmalla pohjalla

Tämän viikon Yhdysvaltojen makrotalouden luvut ovat kaksijakoiset.

Yhdysvaltojen vähittäismyyntiluvut nousivat yllättäen 5,3 prosenttia ylöspäin tammikuussa. Luultavasti myynnille tukea antoi pienituloisille jaettu 600 dollarin elvytysshekki.

Myös koronarajoitusten höllentyminen joissakin osavaltioissa saattoi antaa tukea kulutukselle. Koronakriisi on nostanut amerikkalaisten säästämisastetta ja rajoitusten purkautuminen purkaa kuluttajien kasautuneita kulutustarpeita.

Lukema ylitti reippaasti ekonomistiennusteet, sillä Bloombergin keräämä ekonomistien mediaaniennuste oli vain 1,1 prosentin kasvua. Vielä joulukuussa myynti laski marraskuuhun verrattuna 1,0 prosenttia. Yhden kuukauden kasvuluvut eivät kuitenkaan takaa elpymisen jatkumista.

Eilen tuli kuitenkin kylmä suihku elpymistoiveille, kun USA:n viime viikon työttömyyskorvaushakemusten määrä nousi USA:ssa 861 000 hakemukseen edellisviikon korjatusta 848 000 hakemuksesta.

Työllisyyslukemien sakkaaminen saattaa merkitä sitä, ettei keskuspankki Fedillä ole kiire kiristää rahapolitiikkaa. Torstaina Yhdysvaltain keskuspankki julkisti tammikuisen kokouksensa pöytäkirjat, joiden mukaan Fed ei ole edelleenkään vakuuttunut, että maailman suurimman talouden elpyminen olisi sillä tasolla, että rahapolitiikka voisi kiristyä.

Vaikka inflaatio on jo USA:ssa noussut, haluaa keskuspankki katsoa, pysyvätkö inflaatiolukemat riittävän korkeana, jotta keskuspankki voisi kiristää rahapolitiikkaa.

Markkinoilla tunnelma on optimistinen. S&P 500 on noussut helmikuussa nyt 5,4 prosenttia, kun tammikuussa indeksi laski 1,1 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös