Sijoitusideat

Senttiosake Tecnotree saa Inderesiltä ostosuosituksen – osake nousukiidossa

Tecnotreen osakekurssi.

Kaksi tekijää tukevat Teknotreen kasvun jatkumista, arvioi Inderesin analyytikko.

Helsingin pörssissä noteerattu Tecnotree on suomalainen teleoperaattoreiden it-ratkaisujen toimittaja, jonka päätuotteita ovat teleoperaattoreiden laskutus- ja asiakashallintajärjestelmät.

Yhtiöllä on ollut aiempina vuosina taloudellisia vaikeuksia. Vuonna 2015 se hakeutui yrityssaneeraukseen. Yhtiön liiketoiminta oli ollut useana vuonna tappiollista.

Yritys on kuitenkin selvinnyt vaikeuksistaan. Viime vuonna oikaistu liiketulos oli plussalla yli 19 miljoonaa euroa ja edellisvuonnakin 13 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa viime vuonna kertyi hieman alle 53 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna yhtiö aikoo jatkaa vahvaa liiketoimintansa kasvattamista globaaleilla markkinoilla laajentamalla brändinsä läsnäoloa sekä hyödyntämällä 5G-sovellusten käyttöönottoa ja asiakkaidemme digitaalisia muutosvaatimuksia.

Analyysitalo Inderes on nyt aloittanut Tecnotreen seurannan.

Inderesin analyytikko Joonas Korkiakoski arvioi, että Tecnotreen toimittamat ratkaisut ovat luonteeltaan liiketoimintakriittisiä. Se nostaa operaattorin kohtaamia vaihdon kustannuksia. Se puolestaan tekee asiakassuhteista tyypillisesti hyvin pitkäkestoisia, mutta samalla vaikeuttaa uusien asiakkaiden hankintaa.

Tecnotreen kasvua ajaa Korkiakosken mukaan kaksi tekijää. Ensinnäkin operaattoreiden ansainta siirtyy perinteisistä viestintäratkaisuista kokonaan uusiin digitaalisiin palveluihin. Lisäksi järjestelmäratkaisuiden pilvitransformaatio on kasvuala.

”Alueellisesti kasvun on arvioitu olevan vauhdikkainta kehittyvillä talousalueilla, mikä tekee Tecnotreen strategisesta asemoitumisesta järkevän. Rakenteeltaan toimiala on puolestaan hyvin hajanainen ja kilpailutilanne kova, mitä mukaillen myös kestävien kilpailuetujen rakentaminen on arviomme mukaan haastavaa”, analyytikko toteaa.

Inderes odottaa Tecnotreen lähivuosien liikevaihdon pysyvän hyvässä kasvussa nykyisten ja uusien asiakkaiden nousujohteisten investointien sekä omien vahvuuksien ajamana. Se tulee näkymään myös viivan alla.

Inderesin ennusteiden mukaiset Tecnotreen P/E-luvut vuosille 2021 ja 2022 ovat 10x ja 9x, kun taas vastaavat EV/EBIT-kertoimet ovat 7x ja 6x.

Osakkeen arvostustaso on kasvunäkymiin nähden alhainen.

”Nämä tasot ovat absoluuttisesti hyvin matalia, eivätkä ne mielestämme ole linjassa yhtiön tämänhetkisen suorituskyvyn ja pidemmän aikavälin potentiaalin kanssa”, Korkiakoski arvioi.

Inderes pitää Tecnotreen tarjolla olevaa tuotto-riski -suhdetta erittäin houkuttelevana.

Inderes antaa Tecnotreen osakkeelle ostosuosituksen. Osakkeen tavoitehinta on 0,68 euroa. Osake kipusi tänään lähes 14 prosenttia 0,64 euroon noin kello 14.00 mennessä. Syynä mitä ilmeisimmin on Inderesin antama ostosuositus ja osakkeen seurannan aloitus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös