Kasvuosakkeet

Analyytikko: Metso Outotec on noususyklin alussa, osakkeelle ostosuositus

Metso Outotecille satelee ostosuosituksia. Danske Bankin analyytikon mielestä useat tekijät tukevat nyt syklisen Metso Outotecin lähiajan näkymiä.

Konepajayhtiö Metso Outotec on nopeasti elpymässä koronakuopasta. Se näkyy yhtiön tilauskannassa. Yhtiön saadut tilaukset nousivat viime vuoden loka-joulukuussa 1 304 miljoonaan euroon verrattuna 1 045 miljoonaan euroon samalla neljänneksellä vuonna 2019.

Tilaukset kasvoivat laiteliiketoiminnassa peräti 66 prosenttia ja se oli seurausta markkina-aktiviteetin lisääntymisestä kaikissa segmenteissä. Palveluliiketoiminnassa tilaukset laskivat yhdeksän prosenttia johtuen keskeisten kaivosmaiden valuuttakurssien heikkenemisestä sekä koronaviruksen aiheuttamasta rajoitetusta pääsystä asiakkaiden luokse.

Metso Outotecin liikevaihto jäi viimeisellä vuosineljänneksellä vielä 977 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin liikevaihtoa kertyi 1 087 miljoonaa euroa.

Tilauskannan elpyminen ei ole tietenkään jäänyt sijoittajilta huomaamatta. Metso Outotecin osake on kivunnut nopeasti viime kevään koronakuopasta, jolloin osake kävi hetkellisesti jopa alle kolmessa eurossa. Nyt osake noteerataan jo yli 9,5 euroon.

Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vauramo totesi tilinpäätöksen yhteydessä, että Metso Outotecin kesäkuun 2020 lopussa toteutuneen yhdistymisen jälkeen se on ollut kiireinen integraation ja synergioiden toteuttamisessa sekä määrittäessään uuden yrityksen tulevaisuuden suuntaa.

”Edistyimme nopeasti ja tehokkaasti kaikilla näillä rintamilla vuoden toisella puoliskolla ja ensimmäisiä tuloksia nähtiin jo vuoden lopulla. Organisaation uudelleenjärjestely on lähes valmis ja integraatioon liittyvissä kustannussynergioissa saavuttiin 65 miljoonan euron vuositaso vuoden 2020 lopussa. Parannustoimia on edelleen käynnissä ja niiden tuloksia nähdään vuoden 2021 aikana”, Vauramo totesi.

Danske Bankin mielestä Metso Outotec on sijoittajille nyt hyvä sijoituskohde hyödyntää koronaelpymisen mahdollisuudet.

”Näkemyksemme mukaan Metso Outotec on hyvä tapa hyödyntää hyödykkeiden vahvuutta, joka aiheutuu historiallisista ali-investoinneista, pandemian jälkeisestä uudelleenavaamisesta ja kannustimista, joistakin pitkän aikavälin kaivosteollisuuden haasteista ja yrityskohtaisista synergioista”, toteaa Danske Bankin analyytikko Antti Suttelin pankin aamukatsauksessa.

Suttelinin mielestä yhtiön tammi-maaliskuun tilaukset ovat tärkein indikaattori kysynnän toipumisessa, ja pankki odottaa sekä laitteiden että palveluiden parantuneen viime vuodesta.

”Odotamme korkeampia tilauksia ja vakaata liikevaihtoa sekä vakaata liikevoittoa v/v. Odotamme laitetilausten kasvaneen 4% ja palveluiden 3% Q1 20:een verrattuna, mihin pandemia ei vielä vaikuttanut. Liikevaihto ei ehkä ole vielä kasvanut v/v, mutta tilauskanta paranee edelleen. Odotamme vakaata Q1:n oikaistua liikevoittoa v/v, jota tukevat synergiasäästöt, osumaa tulee edelleen alemmasta palvelumyynnistä v/v”, Suttelin toteaa. 

Danske Bank nosti Metso Outotecin 12 kuukauden tavoitehinnan 12 euroon aiemmasta 11,8 eurosta. Osakkeen suositus on osta.

Konepaja on muidenkin analyytikoiden suosiossa. 15 suosituksensa julkistaneesta analyysitalosta kahdeksan antaa osakkeelle ostosuosituksen ja kuuden suositus on lisää. Positiivisia suosituksia on kaiken kaikkiaan 15, yksi on neutraali ja vain yksi on negatiivinen. Konsensuksen mukainen osakkeen tavoitehinta on 10,3 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös