Yrittäjyys

Suomen parhaat nuoret yrittäjät palkittiin – frispeekiekkoja ja sytykeruusuja nettikaupasta

Uskalla Yrittää -finaalissa palkittiin nuoria yrittäjiä useissa kategoriassa sekä vuoden Pikkuyritys.

Nuori Yrittäjyys ry järjesti nuorille suunnatun kaksipäiväisen Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun finaalitapahtuman virtuaalitoteutuksena 21.–22.4. Finalistit perusasteelta, toiselta asteelta ja korkea-asteelta olivat valikoituneet yhdeksässä alueellisessa semifinaalissa eri puolilta Suomea.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui tapahtumaan lähettämällä nuorille videotervehdyksen finaalitapahtuman avajaispäivänä. Presidentti muistutti, että yrittäminen vaatii päättäväisyyttä, omistautumista ja ahkeruutta, mutta parhaimmillaan se on vapautta toteuttaa itseään.

”Yrittäjyydessä kuten muussakin elämässä on hyvä pitää mieli avoinna uuden oppimiselle. Omaan tekemiseen kannattaa luottaa. Ja jos ei heti osaa, voi oppia”, Niinistö totesi.

Yrittäjyyskilpailun pääpalkinnot menivät Jyväskylään ja Helsinkiin. Perusasteen ja toisen asteen kilpailukategorian voitti jyväskyläläinen DiscRelease NY, joka myy ja ostaa käytettyjä frisbeegolfkiekkoja.

Yhdeksäsluokkalaisen opiskelijan pyörittämä yritys myy tuotteita verkkokaupassa. Asiakas löytää verkkokaupasta helposti laajan valikoiman kiekkoja niin aloittelijoille, kuin kokeneillekin heittäjille. Kaikki myytävät kiekot ovat kuntotarkastettuja ja -luokiteltuja, jonka vuoksi asiakas voi aina olla varma ostamansa kiekon kunnosta.

Tuomaristo kertoo perusteluissaan, että DiskReleasen tarjoama käytettyjen kiekkojen kuntoluokitus tekee ostamisesta turvallisempaa ja ostaja tietää mitä hän saa. Se lisää käytettyjen kiekkojen kysyntää ja sitä kautta vähentää uushankinnan tarvetta. Tulevaisuuden suunnitelmat toiminnan laajentamisesta olivat kattavat ja analyyttiset.

Korkea-asteen pääpalkinnon voitti Get Lost Adventure JA Helsingin Humak-ammattikorkeakoulusta. Yhtiö toimii Helsingissä sekä Ylläksellä ja tarjoaa bikepacking-työpajoja.

Get Lost Adventure JA vakuutti tuomariston innovatiivisella lähestymisellään omaan alaansa sekä uudenlaisella asiakaslähtöisemmällä otteella. Asiakaslähtöisyydessä korostui asiakkaasta huolehtimisen lisäksi myös asiakkaan valmentaminen. Lisäksi yrityksessä näkyy toiminnan selkeys – visio ja keinot vision tavoittamiseksi ovat selkeät.

Vuoden Pikkuyritys -voittajaksi valittiin FiveFire Lappeenrannan Pulpin koulusta. Yritys valmistaa käytännöllisiä sytykeruusuja ja kiehisiä kierrätysmateriaalista nettisivuillaan, ja myös pakkaa tuotteet kierrätysmateriaaliin. Lisäksi yhtiö valmistaa sytykekierteitä, jotka ovat kokonaan oppilaiden oman tuotekehittelyn tuloksia.  

FifeFire Pikkuyrittäjät yritys yrityspalkinto yrittäminen

Tuomaristo vakuuttui erityisesti FiveFiren tuotteista, kiertotalouden huomioimisesta ja toimivista myyntikanavista.

Lappeenranta Junior Universityssä kaupungin viidesluokkalaiset opiskelevat “Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys”-kokonaisuuden. Se on muokattu valtakunnallisesta “Pikkuyrittäjät”-konseptista Lappeenrantaan sopivaksi yhteistyössä LUT-yliopiston tutkijoiden kanssa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös