Yritysuutiset

Nokian Renkaat kasvattaa rengastuotantoa vauhdilla USA:ssa

Nokian Renkaat vastaa kasvavaan kysyntään ja lisää Yhdysvaltain-tehtaalleen kolmannen ja neljännen vuoron.

Lisäyksen myötä tuotantokyky kasvaa ympärivuorokautiseksi. Rengasyhtiö käynnisti kolmannen vuoron 17.5. alkavalla viikolla ja lisää neljännen heinäkuun puolivälissä. Vuorojen lisääminen tukee Nokian Renkaiden suunnitelmaa valmistaa miljoona rengasta Yhdysvaltain-tehtaassa vuonna 2021.

Yhtiö on miltei kaksinkertaistanut Yhdysvaltain-tehtaan työvoiman vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Daytonissa työskentelee nyt noin 300 henkilöä. Kun laitos tulevien vuosien aikana saavuttaa täyden kapasiteetin, se pystyy valmistamaan vuosittain jopa neljä miljoonaa rengasta ja työllistää noin 400 työntekijää.

”Premium-renkaidemme kysyntä kasvaa myös Pohjois-Amerikassa, ja tarjoamme tuotteita, jotka on räätälöity alueen autoilijoiden tarpeisiin. Toteutamme kasvustrategiaamme ja tarjoamme monipuolisen valikoiman renkaita vaativiin olosuhteisiin. Viime vuonna lanseerasimme ennätysmäärän uusia tuotteita globaalisti ja vuonna 2021 teemme uuden ennätyksen,” toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio.

Nokian Renkaat aloitti kaupallisen tuotannon Yhdysvaltain-tehtaassa tammikuussa 2020 vastatakseen tuotteidensa kasvavaan kysyntään Pohjois-Amerikan markkinoilla. Yhtiö valmistaa all-season- ja all-weather-renkaita huippunykyaikaisessa tehtaassa, joka sai aiemmin tänä vuonna LEED v4 Silver -ympäristösertifioinnin ensimmäisenä rengasalan tuotantolaitoksena.

Tehtaan avulla Nokian Renkaat voi lyhentää toimitusaikoja asiakkailleen Pohjois-Amerikassa sekä valmistaa alueen autoilijoiden tarpeisiin räätälöityjä renkaita; esimerkki tästä on Nokian Tyres One, henkilöautojen all-season-rengas, joka lanseerattiin Pohjois-Amerikassa tammikuussa.

”Laajentaminen kolmeen ja neljään vuoroon antaa meille mahdollisuuden lisätä tuotantokapasiteettia huomattavasti ja saada samalla tehokkuusetua jatkuvasta tuotannosta,” toteaa hankinnasta, tuotannosta ja toimitusketjusta vastaava johtaja Adrian Kaczmarczyk.

Tammi-maaliskuussa 2021 Nokian Renkaat teki ennätyksen myyntivolyymeissa kasvattaen liikevaihtoaan vuoden takaisesta globaalisti 28,5 prosenttia ja 27,5 prosenttia Pohjois-Amerikassa vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna.

Yhdysvaltain-tehtaan tuotannon lisäämisen lisäksi Nokian Renkaiden Venäjän-tehdas käy täydellä kapasiteetilla ja maaliskuussa yhtiö ilmoitti lisäävänsä Suomen-tehtaansa tuotantokapasiteettia 30 %:lla. Yhtiö myös ilmoitti testauksen alkaneen uudessa Espanjan-testikeskuksessaan toukokuussa 2021.

Yhtiön liikevaihto tammi−maaliskuussa 2021 kasvoi 22,1 prosenttia ja oli 342 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisilla valuutoilla liikevaihto kasvoi 28,5 prosenttia. Liikevoitto nousi 44 miljoonaan euroon viime vuoden 9,0 miljoonasta eurosta.

Vuonna 2021 Nokian Renkaat odottaa liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla ja segmentit yhteensä liikevoiton kasvavan merkittävästi. Globaalin auto- ja rengaskysynnän yhtiö odottaa elpyvän, mutta koronapandemia aiheuttaa edelleen epävarmuutta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös