Kasvuosakkeet

Handelsbankenilta ostosuositus tälle kasvuyhtiölle

Ruotsalainen Mekonomen Group on kasvanut viime vuodet vauhdilla. Osake on analyytikon mielestä aliarvostettu.

Mekonomen Group on pohjoismaiden suurin autokorjaamo-, varaosa-, ja tarvikeketjukonserni, jolla on oma tukkuliike sekä yli 460 myymälää ja yli 3400 Franchising korjaamoa. Mekonomen Group on ruotsalainen pörssiyhtiö, joka toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Islannissa.

Mekonomen käynnisti toimintansa Suomessa pääkaupunkiseudulla loppuvuodesta 2010. Mekonomen toimii Suomessa jo yli 50 paikkakunnalla ja lisäksi Ahvenanmaalla.

Yhtiö on kasvanut viime vuosina reippaasti. Vuonna 2017 sen liikevaihto oli 5850 miljoonasta kruunua, mutta viime vuonna liikevaihto ylsi jo yli 11 500 miljoonan kruunun. Liikevoitto on noussut 522 miljoonasta kruunusta 738 miljoonaan. Oman pääoman tuotto on viime vuosina ollut noin 10 prosenttia.

Mekonomenin taloudellinen suorittaminen on ollut heikkoa viime vuodet, arvioi Handelsbankenin analyytikko Mika Karppinen pankin aamukatsauksessa. Tilanne on muuttumassa.

”Nyt on kuitenkin nähtävissä, että yhtiön asteittaiset tehostus- ja integraatiotoimet ovat alkaneet kantaa hedelmää. Mekonomen on aiempaa paremmissa asemissa myynnin kasvua silmällä pitäen”, Karppinen uskoo.

Vähäpäästöisten autojen lisääntyminen tulee myös hyödyttämään ruotsalaisyhtiötä. Kun EU:n taksonomiaan sisällytetään vähäpäästöisen liikenteen huoltoon liittyviä seikkoja, on Mekonomen tämänkin kehityksen suhteen hyvissä asemissa, Karppinen toteaa.

Mekonomenin tammi-maaliskuun tulos oli odotettua vahvempi. Myynti kasvoi hieman yli 3000 miljoonaan kruunuun, kasvaen orgaanisesti 10 prosenttia viime vuodesta. Oikaistu liikevoitto yli kaksinkertaistui, nousten viime vuoden 98 miljoonasta kruunusta 224 miljoonaan kruunuun.

Handelsbanken pitää 10 prosentin orgaanista kasvua vaikuttavana, koska pandemia on edelleen aiheuttanut haasteita markkinoille.

”Mekonomenia tukivat Q1:llä markkinaolosuhteiden elpymisen lisäksi omat kasvuhankkeet sekä ankarat talviolot. Bruttomarginaalin trendi jatkoi paranemistaan. Puolijohdekomponenttien pula ja toimitusketjun puutteetkaan eivät ole vaikuttaneet volyymeihin erityisen pahasti”, analyytikko toteaa.

Handelsbankenin myönteinen suositus osakkeelle pysyy ennallaan ja pankki nosti osakkeen tavoitehintaa samalla, kun se korotti liikevoittoennusteita vuosille 2021-23.

”Mielestämme Mekonomenin arvostus on yhä liian matala suhteessa kilpailijoihin, vaikka osake onkin noussut vauhdilla. Yhtiön toiminnassa on näkynyt selvää parannusta viime kvartaalien aikana”, Karppinen arvioi.

Handelsbankenin suositus Mekonomenin osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinnan pankki nosti aiemmasta 150 kruunusta 170 kruunuun. Osakkeen perjantain päätöskurssi oli hieman alle 148 kruunua.

Analyytikoiden konsensusodotus on, että yhtiön viime vuoden 7,7 kruunun osakekohtainen tulos nousee tänä vuonna 9,95 kruunuun. Konsensusennusteella osakkeen P/E-kerroin on 15x ja EV/Ebitda-kerroin vain 7x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös