Arvo-osakkeet

Velkaiselta Tulikiveltä positiivinen tulosvaroitus – osake kipusi lähes 28 prosenttia

Takkavalmistajan positiivinen tulosvaroitus innosti sijoittajia. Osake kipusi keskiviikkona hurjasti.

Tulikivi nostaa nyt aiempaa arviotaan vuoden 2021 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liiketuloksen kehityksestä. Vuolukiven jalostaja ja takkavalmistaja Tulikivi kertoo yhtiön liikevaihdon nousevan 31 – 33 miljoonaan euron vuonna 2021. Vertailukelpoisen liiketuloksen yhtiö arvioi paranevan selvästi.

Aiemmin tilinpäätöksen yhteydessä maaliskuun 5. päivänä Tulikivi oli arvioinut liikevaihdon kasvavan ja vertailukelpoisen liiketuloksen paranevan.

Näkymien nostamiseen vaikuttaa alkuvuoden hyvä tilausvirta kotimaasta ja viennistä.

Perinteikkään vuolukivitakkojen valmistajan Tulikiven lähimenneisyys ei ole ruusuinen. Liikevaihdon lasku vuosina 2016 – 2018 oli tasolla 2-5 prosenttia vuosittain. Liiketulos oli yhä 2019 tappiolla 2,7 miljoonaa euroa.

Yhtiö on sinnitellyt myös rahoitushaasteiden parissa. Iso ongelma on ollut velkaisuus. Rahoitusongelmien vuoksi yhtiö teki vuoden 2019 lopulla velkojiensa kanssa rahoitussopimuksen, jonka mukaan korolliset velat erääntyvät helmikuun 2021 loppuun mennessä.

Vuoden 2020 lopussa Tulikiven nettovelkaantumisaste oli 175 prosenttia, kun se vuosi aiemmin oli 200 prosenttia. Omavaraisuusaste oli vuoden 2020 lopussa 24,6 prosenttia.

Yhtiöllä on vienyt läpi säästöohjelmaa ja sillä on kaksi elinkaarensa alussa olevaa tärkeää takkamallistoa Karelia ja Pielinen.

Tänä vuonna on yhtiön tuloksentekokyvyssä tapahtunut käänne.

Vuoden 2020 liikevaihto oli 29,2 miljoonaa euroa, ja vertailukelpoinen liiketulos oli 1,2 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi 1,7 prosenttia vuodesta 2019. Liiketulos nousi selvästi, sillä vuonna 2019 se oli negatiivinen, -0,8 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Heikki Vauhkosen kertoi tilinpäätöksen yhteydessä, että viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi koronapandemian lisättyä kuluttajien kiinnostusta remontointiin, loma-asuntoihin sekä pientaloasumiseen niin kotimaassa kuin vientimaissa.

Liiketoiminnan kannattavuus parantui Vauhkosen mukaan viime vuonna hinnankorotusten ja tuottavuustoimenpiteiden sekä kiinteiden kulujen säästöjen ansiosta.

Yhtiön sisään tullut tilausvirta nousi vuoden 2020 neljännellä vuosineljänneksellä 9,1 miljoonaan euroon. Kysynnän kasvu oli vilkkainta sauna- ja sisustuskivituotteissa, mutta myös Keski-Euroopan ja Venäjän vienti kehittyi myönteisesti neljännellä vuosineljänneksellä. Kotimaassa puolestaan loppuvuonna vilkastunut talopakettien myynti lisää Tulikivi-tuotteiden toimituksia tyypillisesti noin puolen vuoden kuluttua talopaketin hankinnasta.

Vaikka koronapandemia on vaikuttanut myönteisesti Tulikivi-tuotteiden kysyntään, mutta se on aiheuttanut jonkin verran häiriöitä alihankintaosien toimituksiin, Vauhkonen kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös