Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Lääketeollisuusyhtiö Elekta on maltillisesti hinnoiteltu kasvuyhtiö

Ruotsalaisyhtiö Elekta saa Handelsbankenilta edelleen ostosuosituksen. Syyt ovat yksinkertaiset.

Elekta on ruotsalainen lääketeollisuusyhtiö, joka kehittää ratkaisuja syövän ja aivosairauksien hoitoon. Yhtiö on globaali markkinajohtaja syövän hoidossa käytettävissä sädehoitolaitteissa ja neurokirurgisessa teknologiassa.

Elektan tammi-maaliskuu oli kausiluonteisesti odotetusti hiljainen, toteaa Handelsbankenin analyytikko Anette Lykke pankin aamukatsauksessa.

”Myynti ylsi 3667 miljoonaan kruunuun, mikä oli linjassa ennusteemme kanssa, mutta jäi markkinoiden konsensusennusteen alle. Liikevoitto oli 545 miljoonaa kruunua, mikä ylitti odotuksemme 6 prosentilla, mutta jäi konsensusodotuksesta 12 prosenttia”, Lykke toteaa.

Mielenkiintoista ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraportissa on kuitenkin tilausten kasvu – ne nimittäin nousivat peräti 18 prosenttia. Se oli yllätys. Handelsbankenin analyytikon mukaan tilausten kasvu ylitti sekä pankin että markkinoiden konsensusennusteet.

Tilausten kasvu lupaa hyvää jatkossa, Lykke uskoo.

”Odotamme yhtiön myynnin paranevan merkittävästi seuraavien kuukausien aikana, kun Euroopan sairaalat palailevat normaalimpaan arkeen pandemian jälkeen.  Tämä tarkoittaa hoitolaiteasennusten lisääntymistä.”

Handelsbanken nosti Elektan osakekohtaisten tuottojen ennusteita seuraaville vuosille.

Elektalla on myös houkutteleva arvostus suhteessa kasvuvauhtiin, Lykke toteaa. Se tekee siitä yhden Handelsbankenin suosikkipoiminnoista pohjoismaisella terveydenhuoltosektorilla.

”Yhtiöllä on vahva johto, poikkeuksellinen innovaatiokyky ja taito kasvattaa markkinaosuuttaan”, analyytikko kiteyttää.

Handelsbanken säilyttää Elektan ostosuosituksen ja odotamme seuraavaksi yhtiön pääomamarkkinapäivää 7. kesäkuuta. Osakkeen tavoitehinta on 130 kruunua.

Elektaa seuraa 15 analyytikkoa, joista kuusi antaa osakkeelle ostosuosituksen. Neljän suositus on pidä, neljän vähennä ja yhden myy. Konsensuksen mukainen osakkeen tavoitehinta on 119 kruunua.

Analyytikot odottavat keskimäärin Elektan viime vuoden 2,8 kruunun osakekohtaisen tuloksen nousevan tänä vuonna lähes 3,3 kruunuun. Ensi vuonna odotuksissa on jo 4,1 kruunun osakekohtainen tulos.

Kuluvan vuoden konsensusennusteella yhtiön P/E-kerroin on hieman alle 35x ja ensi vuoden ennusteella 31x.

Lue myös tämä: Konecranes hyötyy kysyntäajureista ”leveällä rintamalla”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös