Yritysuutiset

Finnairin lentoliikenne kasvaa nyt vauhdilla

Vaikka Finnairin matkustajaliikenneluvut paranivat kesäkuussa, koronapandemia näkyi niissä edelleen.

Finnair kuljetti kesäkuussa 127 900 matkustajaa eli peräti 131,5 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 kesäkuussa, jolloin Finnair operoi minimiverkostoa koronapandemian aiheuttamien tiukkojen ja laajojen matkustusrajoitusten vuoksi.

Kesäkuun 2021 matkustajamäärä kasvoi reilusti myös edelliskuukauteen nähden, sillä se oli 54,5 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2021. Tosin toukokuun luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia, koska kesäkuussa on yksi päivä vähemmän. 

Koronan vaikutukset, kuten useiden valtioiden asettamat tiukat matkustusrajoitukset, vaikuttivat edelleen kaikkiin Finnairin matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin. Yhtiön mukaan rajoitukset näkyivät erityisesti Pohjois-Amerikan sekä Aasian luvuissa.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi kesäkuussa 359 prosenttia vertailukaudesta ja 44,6 prosenttia edeltäneestä kuukaudesta. Finnair operoi rahtilentoineen päivittäin keskimäärin 78 lentoa mikä oli 59 prosenttia enemmän verrattuna vuoden 2020 kesäkuuhun ja 20 prosenttia enemmän kuin toukokuussa 2021.

Erot kapasiteettilukujen välillä verrattuna vuoden 2020 kesäkuuhun selittyvät keskimäärin pidemmillä operoiduilla lennoilla sekä suuremmilla operoiduilla lentokoneilla.

Matkustajakäyttöaste laski 9,1 prosenttiyksikköä vertailukaudesta 34,7 prosenttiin, mutta kasvoi 5,7 prosenttiyksikköä edeltäneestä kuukaudesta.

Analyytikot eivät näe tässä tilanteessa Finnairin osakkeessa merkittävää nousuvaraa, vaikka liikennemäärät ovatkin kasvussa. Seuraavan 12 kuukauden tavoitehinta osakkeelle on 0,77 euroa, mikä on vain hieman yli tämän hetken 0,69 euron kurssinoteerauksen.

Lue myös tämä: Finnair elpyy koronakuopasta tuskastuttavan hitaasti – tuloskehitykseltä ei odoteta ihmeitä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös