Yritysuutiset

It-palvelutalo Innofactor saavutti historiallisen tilauskannan

Innofactor saavutti historiansa parhaan toisen vuosineljänneksen liikevaihdon ja käyttökatteen sekä kaikkien aikojen parhaan tilauskannan.

Innofactor julkisti tänään huhti-kesäkuun tulosraporttinsa. Yhtiön liikevaihto oli noin 17,3 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 3,2 prosenttia. Mikäli Innofactorin maaliskuun lopussa myymää Prime-liiketoimintaa ei huomioida, oli vertailukelpoinen kasvu 7,6 prosenttia, mikä oli kokonaisuudessaan orgaanista kasvua

Yhtiö petrasi tuloskuntoaan reippaasti. Liikevoitto nousi toisella vuosineljänneksellä 1,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 0,9 miljoonasta eurosta.

Innofactorin tuloskasvu on jatkunut jo 10 vuosineljännestä peräkkäin.

Tilauskanta oli katsauskauden lopussa 72,7 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli lähes 28 prosenttia. Innofactor sai useita merkittäviä tilauksia toisella vuosineljänneksellä, muun muassa Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän asian- ja dokumentinhallintapalvelut noin 0,9 miljoonaa euroa, kuuden korkeakoulun asianhallintaratkaisu noin 0,9 miljoonaa euroa (ei vielä tilauskannassa katsauskauden lopussa) sekä Suomen metsäkeskuksen asianhallintasovellus noin 0,6 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Sami Ension kertoo, että yhtiön liikevaihto kasvoi kaikissa maissa. Tilauskanta kasvoi vuoden toisen neljänneksen aikana jälleen ennätyssuureksi.

Ension mukaan yhtiö on vahvistanut vakavaraisuuttaan.

”Innofactor maksoi ennenaikaisesti takaisin noin 2,7 miljoonaa euroa lainojaan rahoituslaitoksille kassavaroistaan. Toimenpide alentaa merkittävästi yhdessä normaalien lainanlyhennysten kanssa Innofactorin vuosittaisia rahoituskustannuksia. Innofactorin omavaraisuusaste nousi 49,9 prosenttiin (53,6 % ilman IFRS16:n vaikutuksia) ja nettovelkaantumisaste (Gearing) laski 30,5 prosenttiin (16,8 % ilman IFRS16:n vaikutuksia). Vahvistunut taloudellinen asema tuo jatkossa yhtiölle lisää liikkumavaraa toimialan rakennejärjestelyissä.”

Ension mukaan koronaepidemian ei uskota aiheuttavan enää merkittävää haittaa Innofactorin liiketoiminnalle vuonna 2021.

Pitkällä tähtäimellä Innofactor uskoo koronaepidemian aiheuttaman yhteiskunnan digiloikan lisäävän Innofactorin mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaansa.

”Modernin digitaalisen organisaation kyvykkyydet ovat jatkossa asiakkaillemme entistä tärkeämpiä. Lisäksi on mahdollista, että asiakkaamme siirtävät joitakin toimintojaan takaisin Pohjoismaihin lähemmäksi asiakkaitaan. Tällä olisi suotuisa vaikutus Innofactorin valitun strategian mukaiseen liiketoimintamalliin, joka perustuu pohjoismaisiin osaajiin. Myös Microsoftin asema on uskoaksemme vahvistunut koronaepidemian aikana. Uskomme mahdollisuuksiimme kasvattaa jatkossa markkinaosuuttamme”, Ensio toteaa.

Innofactor odottaa vuoden 2021 liikevaihdon ja käyttökatteen kasvavan edellisestä vuodesta 2020, jolloin liikevaihto oli 66,2 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 7,2 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös