Yritysuutiset

Kryptovälittäjä Coinbase pyyhki pöytää analyytikoiden ennusteilla

Coinbasen liikevaihto ja tulos kasvaa jyrkällä kulmakertoimella.

Yhdysvaltojen suurin kryptovaluuttapörssi Coinbase Global julkisti myöhään keskiviikkona Suomen aikaa toisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa.

Yhtiö tarjoaa kryptovaluuttojen vaihtomahdollisuuden fiat-valuuttaan, kryptojen kauppaa sekä kryptokolikoiden säilytyspalveluja. Se toimii kryptovaluuttapörssinä bitcoinin lisäksi useille muillekin kryptoille.

Kryptovälittäjän tulosraportti oli selvästi analyytikoiden konsensusodotuksia vahvempi. Coinbasen liikevaihto nousi huhti-kesäkuussa 2,23 miljardiin dollariin, kun konsensusodotus oli 1,78 miljardia dollaria. Oikaistu osakekohtainen tulos puolestaan kipusi peräti 3,45 dollariin osakkeelta, kun konsensusodotus oli vain 2,33 dollaria.

Huhtikuussa teknologiapainotteiseen Nasdaq-pörssiin listautuneen Coinbasen kasvuvauhti on kovaa.

Yhtiön nettotulos toisella vuosineljänneksellä nousi peräti 4900 prosenttia vertailukaudesta 1,6 miljardiin dollariin.

Coinbasen kryptovaluutoilla kaupankäyntiä harjoittavien käyttäjien määrä nousi toisella vuosineljänneksellä 8,8 miljoonaan, nousten 44 prosenttia edelliskuukaudesta. Kryptovaluuttojen kaupankäyntivolyymi nousi 38 prosenttia viime kuukaudesta.

Bitcoinin hintaromahdus ei Coinbasen liiketoimintaa häirinnyt

Kaupankäyntivolyymin kasvua ei häirinnyt se, että bitcoinin arvo romahti toisen vuosineljänneksen aikana peräti 41 prosenttia.

Toistaiseksi Coinbasen markkina-arvo on seuraillut jossain määrin bitcoinin arvoa. Coinbasen liiketoiminta ei kuitenkaan ole suoraan riippuvaista bitcoinin tai muiden kryptojen valuuttakurssin kehityksestä. Kryptojen volatiliteetti eli hinnanvaihtelu on se tekijä, joka hyödyttää kryptovälittäjää.

Coinbasen liikevaihdon kehitys ja jakauma.

Suurin osa Coinbasen tuloista tulee kryptojen transaktiomaksuista. Kuten perinteisilläkin osake- ja arvopaperivälittäjillä, kaupankäyntivolyymien nousu tietää hyvää Coinbasen liikevaihdolle – vaikka kryptojen hinnat romahtaisivatkin.

Tähän asti yhtiön alustalla kryptovaluuttojen kaupankäynnissä bitcoin on ollut selvästi tärkein kryptovaluutta, mutta tilanne on muuttumassa varsin dramaattisesti. Toiselle vuosineljänneksellä noin 24 prosenttia kaikesta kaupankäynnistä tehtiin bitcoinilla, kun vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä osuus oli 39 prosenttia.

Sen sijaan Etheriumin osuus kasvua nyt selvästi. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä sen osuus kaupankäyntivolyymistä oli 21 prosenttia, toisella vuosineljänneksellä 26 prosenttia. Muiden kryptovaluuttojen osuus on noussut jo 50 prosenttiin, kun vielä ensimmäisellä vuosineljänneksellä niiden osuus oli 40 prosenttia.

Coinbasen kaupankäyntivolyymin kehitys ja jakauma.

Kasvu hyytyy kolmannella kvartaalilla

Pienen särön muutoin erittäin vahvaan tulosraporttiin tekee kuitenkin arvio kolmannen vuosineljännen kehityksestä.

Coinbase ei julkistanut virallista ohjeistusta, mutta kertoi, että kryptovaluuttojen kaupankäyntivolyymi tulee olemaan heinä-syyskuussa alhaisempi kuin toisella vuosineljänneksellä.

Analyytikot odottavat Coinbasen koko vuoden osakekohtaisen tuloksen nousevan 7,76 dollariin ja liikevaihdon vajaaseen 6,3 miljardiin dollariin. Kasvu odotus on kova, sillä viime vuonna liikevaihto oli 1,14 miljardia dollaria.

Coinbasen listautumishinta oli 381 dollaria osakkeelta. Sen jälkeen osake laski alhaisimmillaan 220 dollariin. Heinäkuun 19. päivän jälkeen kryptovälittäjän kurssi on lähtenyt jälleen nousuun.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi
Ylös
>