Sijoitusideat

Miksi eurooppalaisyhtiöiden osakkeet ovat nyt houkutteleva sijoituskohde?

Amerikkalaispankki Goldman Sachs uskoo koronarajoituksien purkamisen tukevan maanosan osakkeita.

Goldman Sachs tutki koronarajoituksia ja talouden avautumista. Kategoriat olivat talous kokonaisuudessaan, kotimarkkina ja kansainvälinen markkina.

Pankin analyytikot huomioivat laskelmissa muun muassa kansainvälisen ja kotimaisen matkailun, ravintolavaraukset, vähittäiskaupan kehityksen ja pankkiautomaattien käytön aktiviteetin. Tutkimuksessa oli mukana Euroopan maista Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Espanja ja Italia.

Talouden aktiviteetti oli vielä 9.8.2021 alkaneella viikolla 14 prosenttia heikompi kuin ennen pandemiaa. Toissaviikolla lukema oli -16 prosenttia.

Huomionarvoista kuitenkin oli, että kotimaan aktiviteetti oli jo kaksi prosenttia parempi kuin ennen pandemiaa. Kotimaisen kysynnän kasvu näkyi erityisesti pienten tavara- ja palveluyritysten myynnissä, kun hotelli- ja ravintolavaraukset kääntyivät nopeaan nousuun.

Koronarajoitukset iskivät edelleen rajuimmin kansainväliseen liiketoimintaan ja talouteen, joiden toiminnan aktiivisuus oli viime viikolla 47 prosenttia heikompi kuin vuoden 2020 alussa.

Mitä tutkimustulokset tarkoittavat osakesijoittajan näkökulmasta? Sijoittajat ovat viime viikkoina epäilleet talouden elpymistä erityisesti delta variantin vuoksi. Todennäköistä on kuitenkin, että delta variantin aiheuttama korona-aalto tulee väistymään ja koronapassien myötä matkailu ja kansainvälinen liiketoiminta vapautumaan. Paluu normaalimpaan on siis edessä. Sen ansiosta monissa kuritetuissa kansainvälisen liiketoiminnan osakkeissa avautuu ostopaikkoja.

Goldman Sachsin mukaan eurooppalaisten yhtiöiden osakkeissa on noin 13 prosentin nousuvara seuraavan 12 kuukauden aikana. 

Pankin näkemyksen perusteella yksittäisistä yhtiöistä houkuttelevia sijoituskohteita ovat nyt esimerkiksi Rolls-Royce, Airbus ja easyJet. 

Rolls-Roycen osakkeessa pankki näkee peräti 46 prosentin nousuvaran. Airbusin osakkeen tavoitehinta on Goldman Sachsilla noin 37 prosenttia ja easyJetin osakkeen noin 44 prosenttia nykyhintaa korkeampi.

Myös öljysektorin pankki arvioi olevan edelleen vahvoilla, kun koronaelpyminen tukee mustan kullan kehitystä. Goldman Sachsin öljyalan eurooppalainen suosikkiosake on BP. Siinä se näkee noin 74 prosentin nousuvaran.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös