Yritysuutiset

Componenta antoi positiivisen tulosvaroituksen – osake kipusi yli 11 prosenttia

Teknologiayhtiö Componenta nostaa liikevaihto-ohjeistustaan, mutta ohjaus käyttökatteesta säilyy ennallaan.

Componenta odottaa jatkuvien toimintojen liikevaihdon vuonna 2021 olevan 85‒90 miljoonaa euroa. Käyttökatteen yhtiö odottaa paranevan edellisvuodesta. Vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 70 miljoonaa euroa ja käyttökate 3,7 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan mahdollinen raaka-aineiden kallistuminen, yleinen talous- ja kilpailutilanne sekä asiakkaiden myyntivolyymien kehitys voivat vaikuttaa liiketoimintanäkymiin. Koronapandemian vuoksi tulevaan myynnin ja kannattavuuden kehitykseen liittyy epävarmuustekijöitä ja heikkoa näkyvyyttä.

Aiemmin viime helmikuussa yhtiö oli odottanut jatkuvien toimintojen liikevaihdon vuonna 2021 olevan 70–80 miljoonaa euroa. Käyttökatteen yhtiö odotti paranevan edellisvuodesta.

Toimitusjohtaja Sami Sivuranta kertoo, että puolivuosikatsauksen yhteydessä Componenta kertoi alkuvuoden sujuneen odotusten ja kasvustrategiamme mukaisesti.

”Liikevaihtomme kasvoi ja kannattavuutemme parani suunnitellusti. Yhtiömme liiketoiminnassa sekä toimialalla yleisesti on vuodensisäistä kausivaihtelua ja ensimmäinen vuosipuolisko on tyypillisesti loppuvuotta vahvempi. Covid-19-pandemian epävarmuustekijöistä huolimatta, arviomme mukaan vahva alkuvuosi sekä tämänhetkiset näkymät loppuvuodelle antavat kuitenkin hyvän pohjan koko vuoden liikevaihdon ja käyttökatteen kasvulle”, Sivuvirta kertoo.

Yhtiön jatkuvien toimintojen tilauskanta kesäkuun 2021 lopussa oli 12 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 8,3 miljoonaa euroa. Tilauskannan kasvuun vaikutti ennen kaikkea onnistunut myyntityö sekä talouden ja kysynnän elpyminen. Jatkuvien toimintojen liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa 18,3 prosenttia vertailukaudesta ja oli 43,5 miljoonaa euroa.

Konsernin tammi-kesäkuun käyttökate parani edellisvuodesta ja oli 3,3 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 1,3 miljoonaa. Kannattavuus parani myyntivolyymien kasvun sekä omien suunnitellusti tehtyjen kehittämistoimenpiteiden ansiosta.

Componenta julkistaa liiketoimintakatsauksen tammi‒syyskuulta 2021 perjantaina 5.11.2021.

Teknologiayhtiö Componenta valmistaa sekä valettuja ja koneistettuja metallikomponentteja että takeita, putkituotteita ja levyleikkeitä asiakkailleen, jotka ovat paikallisia ja globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia. Componentan liiketoimintamalli rakentuu vahvoille ja pitkäaikaisille asiakassuhteille. Loppukäyttökohteita ovat esimerkiksi traktorit, raskaat ajoneuvot, hissit, nosturit, robotit, dieselmoottorit ja metsäkoneet.

Yhtiön jatkuvien toimintojen tulos on ollut viime vuodet reilusti tappiollinen. Vuonna jatkuvien toimintojen tulos oli -2,1 miljoonaa euroa ja viime vuonna -3,2 miljoonaa euroa. Alkuvuodesta yhtiö toteutti saneerausohjelman. Componenta toteutti marras-joulukuussa 2020 merkintäetuoikeusannin, jolla se keräsi noin 9,5 miljoonan euron bruttovarat.

Componentan osake nousi Helsingin pörssissä torstaina 11,4 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös