Sijoitusuutiset

Valtion sijoitusyhtiö Solidium takoi vuodessa yli 40 prosentin muhkeat osaketuotot

Nousu koronakriisistä näkyy vahvasti Solidiumin sijoitustuotoissa.

Solidiumin osakeomistusten tuotto oli tilikaudella 1.7.2020 – 30.6.2021 erinomainen, peräti 40,6 prosenttia. Yhtiön substanssiarvo kasvoi 6,57 miljardista 8,8 miljardiin euroon.

Yhtiön kaikkien omistusten arvo, eli osake- ja rahamarkkinasijoitusten arvo oli 9,6 miljardia euroa kesäkuun lopussa. Kaikkien omistusten tuotto oli 23,0 prosenttia kuuden kuukauden katsauskaudella, ja 39,2 prosenttia päättyneeltä tilikaudelta.

Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen kertoo, että Solidiumin tilikautta leimasi optimistinen tunnelma, kun maailmantalous alkoi elpyä koronapandemian hellittäessä ja yritysten näkymät kääntyivät positiivisiksi.

”Kansantalouksien paraneva tilanne näkyi myös salkkuyhtiössämme, joiden arvostukset ovat nousseet trendin mukana, mutta myös parantaneet operatiivista toimintaansa”, Mäkinen kertoo.

Tilikauden aikana Solidium lisäsi omistusta Nokiassa, Nokian Renkaissa sekä TietoEVRYssä, ja kevensi omistusosuutta Outokummussa sekä SSAB:ssa.

”Tilikauden alussa myimme omistuksemme Neleksessä Valmetille. Myös salkkuyhtiöissä tapahtui merkittäviä yritysjärjestelyjä, kun Konecranes ja Cargotec ilmoittivat yhdistymisestä. Lisäksi juuri tilikauden päätyttyä Valmet ja Neles ilmoittivat sulatumissuunnitelmasta”, Mäkinen kertoo.

Toimitusjohtajan mukaan Solidium paneutui kuluneella tilikaudella aiempaa syvällisemmin yhtiöiden hiilitaseeseen.

”Toteutimme projektin, jossa vertasimme salkkuyhtiöitämme hiilidioksidiintensiteetin suhteen saman toimialan yrityksiin maailmalla.”

Toimiohjeensa mukaan Solidium tulouttaa valtiolle omistusyhtiöstä saamansa osingot. Koronaviruspandemia vaikutti yhä pörssiyhtiöiden osingonmaksuun, ja kevään 2021 yhtiökokouksissa kaikki omistusyhtiöt eivät vielä maksaneet osinkoa. Tilikaudella saadut osingot ennen veroja laskivatkin tästä syystä edellisen tilikauden 230 miljoonasta eurosta 219 miljoonaan euroon, Mäkinen kertoo.

Lähde: Solidium.

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama sijoitusyhtiö, joka omistaa vähemmistöosuuksia kansallisesti merkittävissä pörssinoteeratuissa yhtiöissä. Solidiumin tehtävänä on vahvistaa ja vakauttaa kotimaista omistusta yhtiöissä ja kasvattaa pitkäjänteisesti omistustensa arvoa.

Solidium toimii markkinaehtoisesti ja sijoituspäätöksiä tehdään vain taloudellisten edellytysten täyttyessä. Yhtiö on omistajana kahdessatoista pörssilistatussa yhtiössä, joissa kaikissa Solidium on vähemmistöomistajana.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös