Yritysuutiset

Remedy yhteistyöhön kiinalaisen pelijätin kanssa – osake nousukiidossa

Remedy Entertainment kertoo allekirjoittaneensa maailmanlaajuisen kehitys-, lisenssi- ja jakelusopimuksen kiinalaisen Tencentin kanssa yhteistyömoninpelistä.

Koodinimeä Vanguard kantava peli on ilmaiseksi ladattava ja yhteistyössä muiden pelaajien kanssa pelattava PvE-ampumispeli eli pelaaja vastaan ympäristö -peli, joka yhdistää Remedyn tarinallisen osaamisen ja toiminnallisen pelattavuuden moninpelikokemukseksi.

Tencent Holdings Limited on kiinalainen internet-alan suuryritys, joka vuonna 2016 nousi Aasian markkina-arvoltaan arvokkaimmaksi pörssiyhtiöksi sekä koko maailman kymmenen arvokkaimman yrityksen joukkoon. Tytäryhtiöidensä kautta se on yksi maailman suurimpia pelialan yrityksiä.

Peli kehitetään Unreal Engine:llä PC- ja konsolialustoille. Remedy kehittää ja julkaisee pelin maailmanlaajuisesti, lukuun ottamatta valikoituja Aasian markkinoita, joilla Tencent lokalisoi ja julkaisee pelin.

Pelin kehitys on parhaillaan niin sanotussa proof-of-concept -vaiheessa. Sen kehittämisbudjetti julkaisun jälkeisen ensimmäisen live-operointivuoden loppuun saakka vastaa kooltaan Remedylle tyypillistä AAA-pelin budjettia. Remedy ja Tencent rahoittavat pelin kehittämisen yhdessä. Lisäksi Tencent lokalisoi pelin valikoiduille Aasian markkinoille ja kattaa siihen liittyvät kustannukset.

Remedy ja Tencent vastaavat itse julkaisemiseen ja pelin operointiin liittyvistä kustannuksistaan omilla maantieteellisillä alueillaan, jakaen osan pelin tuloista toisen osapuolen kanssa kehittämiskustannusten kattamisen jälkeen.

Osana sopimusta Remedy on myös lisensoinut Tencentille maailmanlaajuiset oikeudet pelin mobiiliversion kehittämiseen ja julkaisemiseen. Tencent vastaa mobiiliversion kehitys- ja julkaisukustannuksista. Mobiiliversion osalta yhtiöt ovat sopineet erillisestä tulonjakomallista.

”Vanguard on Remedyn ensikosketus Games-as-a-Service (GaaS) -liiketoimintamalliin, ja sen toteuttamisesta vastaa huipputiimimme ilmaiseksi ladattavien pelien asiantuntijoita. Olemme rakentamassa jotain uutta ja mielenkiintoista yhteistyömoninpelien markkinoille Remedyn vahvuuksien päälle”, Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala kertoo. 

Virtalan mukaan Remedy ottaa seuraavan askeleen yrityksen kehityksessä laajentamalla osaamistaan ottamalla vastuulle pelin julkaisemisen.

”Olemme innoissamme Tencentin kanssa solmitusta pitkäaikaisesta kumppanuudesta, ja voimme varmuudella sanoa sen tukevan erinomaisesti Vanguardin kunnianhimoisia suunnitelmia. Vanguard on maailmanlaajuinen mahdollisuus, ja Tencent kykenee tukemaan Remedyä kansainvälisesti ja johtamaan Aasian toimintoja ja mobiilimarkkinnoita”, Virtala toteaa.

Remedy Entertainment tunnetaan tarinallisista ja visuaalisesti näyttävistä konsoli- ja PC-peleistä, kuten ControlAlan Wake ja Max Payne. Lisäksi Remedy kehittää omaa Northlight-pelimoottoria ja pelinkehitystyökaluja. Vuonna 1995 perustettu ja Suomessa sijaitseva yhtiö työllistää yli 290 pelialan ammattilaista 30:stä eri maasta. Remedy on noteerattu Helsingin pörssin First North -markkinapaikalla.

Uutisen ansiosta Remedyn osake on noin 8,5 prosentin nousussa Helsingin pörssissä tiistaina noin kello 14.20.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös