Kasvuosakkeet

Analyytikko: Markkinat eivät hinnoittelee Nokian tuloskasvun potentiaalia

Inderes antaa nyt Nokian osakkeelle ostosuosituksen. Osakkeen arvostus on matala jo nykyisellä tuloskunnolla.

Helsingin pörssi on ollut kovassa laskupaineessa Ukrainan sodan vuoksi ja samassa ryminässä myös Nokian osake on laskenut rajusti. Vuoden alusta Nokian markkina-arvosta on kadonnut 22 prosenttia.

Toisin kuin esimerkiksi Fortum tai Nokian Renkaat, Nokian liiketoiminta on vain vähän riippuvaista Venäjästä, sillä yhtiön liikevaihdosta vain noin yksi prosentti tulee Venäjältä. Maaliskuussa Nokia kertoi keskeyttäneensä verkkolaitteiden toimitukset Venäjälle.

Syyt Nokian osakkeen laskuun löytyvät niistä välillistä seurauksista, mitä Ukrainan sodalla ja Venäjään kohdistuvilla historiallisen suurilla talouspakotteilla on.

”Venäjän ja Ukrainan sodan suorat vaikutukset jäävät Nokialle arviomme mukaan pieniksi, mutta Euroopan hidastuva talouskasvu, kustannusinflaatio sekä pitkittyvät toimitusketjuhaasteet luovat epävarmuutta lähivuosien tulosparannuksen ylle”, arvioi Inderesin analyytikko Atte Riikola artikkelissaan.

Osakkeen arvostus ”näyttää jo erittäin matalalta”

Riikola kuitenkin painottaa, että näitä riskejä on kuitenkin hinnoiteltu jo reilusti sisään Nokian osakkeen hintaan eli osakkeen arvostustaso on halpa jo nykyisellä tuloskunnolla. Inderesin kuluvan vuoden 0,35 euron tulosennusteella Nokian P/E-kerroin on 12,4x.

Riikolan mukaan Nokia onnistui viime vuonna kuromaan kilpailijoiden etumatkan kiinni matkapuhelinverkoissa ja lisäksi organisaatiouudistus sekä tehdyt kustannussäästöt tuottivat jo selkeitä tuloksia.

”Strategian edetessä Nokian kannattavuudessa on vielä selkeää potentiaalia parantua, vaikka lyhyellä aikavälillä epävarmuustekijät tulosparannuksen kulmakertoimen suhteen ovat nousseet”, Riikola arvioi.

Riikolan mielestä markkinat eivät tällä hetkellä anna juurikaan painoarvoa Nokian lähivuosien pääasiassa kannattavuusparannuksesta tulevalle tuloskasvupotentiaalille.

”Vuoden 2023 kertoimilla arvostus (oik. EV/EBIT 6x ja P/E 11x) näyttää jo erittäin matalalta ja Nokialla on hyvässä skenaariossa edellytyksiä myös ennusteitamme parempaankin suoritukseen. Osakkeen tuotto-odotus on myös osien summa -laskelmamme valossa houkutteleva Nokian strategian jatkaessa oikeilla urillaan lähivuosina.”

Riikola kuitenkin muistuttaa, että Nokian kohdemarkkinoiden pitkällä aikavälillä vakaa kasvunäkymä ja sitä kautta rajallinen tuloskasvupotentiaali rajaa osakkeen hyväksyttäviä arvostuskertoimia, jotka ovat nyt muutenkin paineessa markkinan tuottovaateen noustessa.

Nokian tavoitteena kasvaa markkinoita nopeammin

Viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä Nokian liikevaihto laski odotusten mukaisesti viisi prosenttia ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmä saavutti vahvan 10 prosentin kasvun. Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän liikevaihto laski puolestaan 16 prosenttia.

Nokia ohjeistaa vuoden 2022 liikevaihdon olevan 22,6–23,8 miljardin euron haarukassa ja vertailukelpoisen liikevoittoprosentin olevan 11–13,5 prosentin välillä. Vuonna 2021 liikevaihto oli 22,2 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli 12,5 prosenttia.

Uusien pitkän aikavälin tavoitteiden mukaisesti Nokia pyrkii kasvattamaan liikevaihtoaan markkinoita nopeammin ja saavuttamaan vähintään 14 prosentin vertailukelpoisen liikevoittoprosentin.

Inderes ennustaa Nokian viime vuoden 2,16 miljardin liikevoiton laskevan tänä vuonna 2,15 miljardiin euroon, mutta ensi vuodelle analyysitalo ennustaa jo 2,6 miljardin liikevoittoa.

Inderes nostaa Nokian suosituksen osta-tasolle aikaisemmalta lisää-tasolta. Laskeneiden ennusteiden ja nousseen tuottovaateen vuoksi analyysitalo kuitenkin laskee osakkeen tavoitehinnan aikaisemmasta 6,0 eurosta 5,2 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös