Tiedotteet

Siili Solutions harkitsee suunnattua osakeantia pääomarakenteen vahvistamiseksi sekä kasvun rahoittamiseksi

It-yhtiö Siili Solutions harkitsee osakeantia yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseksi sekä kasvun rahoittamiseksi.

Mahdollisen osakeannin tavoitteena olisi vahvistaa Siilin edellytyksiä tulevaisuuden kasvun toteuttamiseksi sekä mahdollistaa strategian mukaisten yrityskauppojen toteuttaminen joustavasti. Lisäksi osakeannin tavoitteena olisi laajentaa Yhtiön taloudellista liikkumavaraa pääomarakennetta vahvistamalla.

Alustavien suunnitelmien mukaisesti osakeanti koostuisi noin 12–14 miljoonan euron suunnatusta osakeannista rajatulle joukolle kotimaisia ja kansainvälisiä institutionaalisia sijoittajia osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen.

Osakeannin toteuttaminen ja ajankohta riippuvat markkinatilanteesta, mutta yhtiön hallitus arvioi, että markkinatilanteen salliessa anti voitaisiin toteuttaa arviolta kesäkuussa 2022.

Yhtiön hallitus tulee kutsumaan koolle ylimääräisen yhtiökokouksen päättämään hallituksen valtuuttamisesta osakeannin toteuttamiseen. Yhtiön hallitus päättää osakeannin mahdollisesta toteuttamisesta, sen tarkemmista ehdoista sekä aikataulusta erikseen ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.

”Päivitettyjen taloudellisten tavoitteidemme mukaisesti tavoittelemme vuosina 2023–2026 20 %:n vuosittaista liikevaihdon kasvua ja 12 %:n EBITA-marginaalia. Suunniteltu osakeanti vahvistaisi mahdollisuuksiamme niin epäorgaanisen kuin orgaanisen kasvun toteuttamiseen ja toisi taloudellista joustavuutta strategian toteuttamiseen”, toteaa Siilin toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

Yhtiö julkisti myös uudet taloudelliset tavoitteensa. Yhtiön hallitus on hyväksynyt yhtiön uudet taloudelliset tavoitteet kaudelle 2023–2026.

Siili tavoittelee 20 prosentin vuosittainen liikevaihdon kasvua, josta orgaanisen kasvun osuus on noin puolet. Vuodesta 2023 alkaen liikevaihdon orgaaninen kasvu lasketaan vertailukelpoisesta liikevaihdosta, jossa yritysrakenteen muutokset on otettu huomioon. Aiempi kasvutavoite oli 10 prosentin orgaaninen kasvu.

Liikevoiton tavoite ennen hankittujen liiketoimintojen käyvän arvon kohdistusten poistoja nousee. Aiempi kannattavuustavoite oli EBITA 10 prosenttia, nyt uusi tavoite on 12 prosenttia. Nettovelan ja käyttökatteen suhteen Siili pyrkii edelleen pitämään alle kahdessa.

Osinkoa Siili pyrkii maksamaan tilikauden tuloksesta 30-70 prosenttia. Osinkopolitiikka säilyy ennallaan.

“Nostamme rimaa niin kasvu- kuin kannattavuustavoitteidemme osalta, koska kasvustrategiamme on osoittautunut toimivaksi. Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme osoittaneet tämän liikevaihdon kasvulla, parantuneella kannattavuudella sekä korkealla asiakastyytyväisyydellä ja pitkäaikaisilla asiakkuuksillamme”, Pienimäki toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan portfolio-yhtiöt tukevat kannattavaa kasvua ja Supercharge onkin juuri avannut toimiston uudelle mantereelle New Yorkiin. Siili osti Supercharge-yhtiön 55 prosentin osake-enemmistön joulukuussa 2020. Supercharge on digitaalisten ratkaisujen toimittamiseen erikoistunut unkarilaisyhtiö.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös