Yritysuutiset

Efecte osti puolalaisyhtiön ja antoi positiivisen tulosvaroituksen

Efecte Oyj toteuttaa ostotarjouksen 90,03 prosentista InteliWISE S.A.:n osakkeita ja antaa samalla positiivisen tulosvaroituksen.

Efecte on suomalainen ohjelmistokonserni, joka toimittaa asiakkailleen pilvipohjaisia ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluja. Sen ratkaisuja käytetään muun muassa IT-palvelunhallintaan ja tiketöintiin sekä työtekijäkokemuksen, liiketoiminnan työnkulkujen ja asiakaspalvelun parantamiseen.

Efecte tiedotti 27. toukokuuta tehneensä vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen InteliWISE S.A.:n osakkeenomistajille kaikkien näiden omistamien InteliWISEn osakkeiden hankkimisesta 3,99 puolan zlotyn (noin 0,85 euron) osakekohtaista käteisvastiketta vastaan.

Ostotarjouksen hyväksymisajan lopussa 29. kesäkuuta mennessä Efecte on vastaanottanut osakkeenomistajilta peruuttamattomia sitoumuksia yhteensä 6 175 244 osakkeen myymisestä, mikä edustaa 90,03 prosenttia kaikista InteliWISEn osakkeista ja äänistä.

Efecte pitää tulosta riittävänä kaupan onnistuneeksi toteuttamiseksi ja toteuttaa ostotarjouksen mukaisen kaupan alkuperäisen hyväksymisajan loppuun mennessä vastaanotettujen peruuttamattomien sitoumusten osalta. Arvioitu selvityspäivä on 1.7.2022. InteliWISE tullaan selvityspäivän jälkeen yhdistämään Efecten konsernitilinpäätökseen tytäryhtiönä 1.7.2022 alkaen.

Lisäksi Efecte jatkaa ostotarjouksen mukaista tarjousaikaa 6.7.2022 saakka, jotta InteliWISEn jäljellä olevilla osakkeenomistajilla olisi mahdollisuus hyväksyä tarjous. Tarjousaikaa ei tämän jälkeen jatketa. Jatkokauden aikana vastaanotettujen sitoumusten osalta arvioitu selvityspäivä on 11.7.2022.

Kaupan toteutumisella tulee olemaan positiivinen vaikutus Efecten SaaS-liikevaihtoon ja SaaS-kasvuun vuonna 2022.

Kaupan ja SaaS-liikevaihdon positiivisen orgaanisen kehityksen vuoksi Efecte odottaa SaaS-liikevaihdon kasvun olevan noin 25 prosenttia aiemmin ohjeistetun yli 20 prosentin sijaan.

Uuden vuoden 2022 tulosohjeistuksen mukaan käyttökate on positiivinen ennen epäorgaanisiin toimiin liittyviä kustannuksia.

Aiemman ohjeistuksen mukaan Efecte oli odottanut SaaS-liikevaihdon kasvavan yli 20 prosenttia ja käyttökatteen olevan positiivinen ennen mahdollisia epäorgaanisiin toimiin liittyviä kustannuksia.

Efecten ensimmäinen vuosineljännes oli vahva alku uudelle vuodelle. SaaS-liikevaihto kasvoi 24 prosenttia ja se on kasvanut yli 20 prosenttia jo 18 peräkkäistä vuosineljännestä. Kokonaisliikevaihto kasvoi 20 prosenttia palveluliikevaihdon 16 prosentin kasvun tukemana.

Toimitusjohtaja Niilo Fredriksonin mukaan liikevaihdon vahva kasvu, jatkunut kustannuksien hallinta ja rekrytointien oikea ajoittuminen mahdollistivat positiivisen käyttökatteen kasvuinvestoinneista huolimatta. Ensimmäisen neljänneksen aikana tehtyjen rekrytointien vaikutus henkilöstökuluihin tulee näkymään luonnollisesti täysimääräisesti vasta seuraavien vuosineljännesten aikana.

1 kommentti
  • Tommi Koski sanoo:

    Suomen, sivukylän pörssi on outo hiekkalaatikko, jossa täydet tilauskirjat romahduttaa kurssin ja perseelleen menneet bisnekset saavat suuren sukxeen.

  • Ylös
    >