Yritysuutiset

Exel Composites petrasi tulosta reippaasti toisella vuosineljänneksellä

Komposiittiratkaisuja tarjoava Exel Composites julkaisi huhti-kesäkuun tulosraportin.

Yhtiön saadut tilaukset laskivat toisella vuosineljänneksellä 14,9 prosenttia 37,0 miljoonaan euroon vertailukaudesta. Liikevaihto sen sijaan kasvoi 13,5 prosenttia 38,1 miljoonaan euroon.

Liikevoitto nousi edellisvuoden 2,4 miljoonasta eurosta 3,0 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto kasvoi 3,1 miljoonaan euroon vertailukauden 2,5 miljoonasta eurosta. Oikaistu liikevoitto ylitti selvästi analyysitalo Inderesin 1,8 miljoonan euron ennusteen.

Toimitusjohtaja Riku Kytömäki kertoo, että vuoden liikevaihtoa kasvatti etenkin kuljetustoimialaan lukeutuva uusi ilmailualan sovellus Pohjois-Amerikassa. Myös koneet ja sähkö- sekä telekommunikaatiotoimialat vaikuttivat positiivisesti vuosineljänneksen liikevaihdon kasvuun. Jo useamman vuosineljänneksen vahvassa kasvussa olleiden rakennukset ja infrastruktuuri- sekä puolustusasiakastoimialojen liikevaihto laski hieman edellisvuodesta. Tuulivoimatoimialan liikevaihto laski vähentyneiden tilausten takia pääasiassa Kiinassa, Kytömäki toteaa.

Kytömäen mukaan kasvaneiden volyymien lisäksi kannattavuutta tuki vahvasti Yhdysvaltain yksikön edellisvuotta parempi suoriutuminen.

”Yksikön kannattavuuskäänne jatkui vuosineljänneksen aikana suunnitelmien mukaan tuotannon tehokkuusparannuksien myötä. Konsernin näkökulmasta katsottuna emme ole olleet immuuneja edelleen nouseville materiaali-, logistiikka- ja energiakustannuksille. Tähän mennessä olemme kuitenkin onnistuneet pitämään niiden negatiiviset nettovaikutukset vähäisinä, sopeuttamalla myyntihintojamme vastaavasti.”

Vuoden 2022 toiseen vuosipuoliskoon liittyy kuitenkin myös epävarmuutta.

”Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, kustannusinflaatio, haasteet raaka-ainesaatavuudessa ja Covid-19-pandemian pitkittyminen varjostavat globaalia liiketoimintaympäristöä edelleen”, Kytömäki kertoo.

Exel Composites säilyttää koko vuoden ohjeistuksen ennallaan. Yhtiö arvioi, että vuonna 2022 liikevaihto on edellisvuoden tasolla ja oikaistu liikevoitto kasvaa vuodesta 2021.

Kommentoi
Ylös
>