Yritysuutiset

Glaston sai “strategisesti merkittävän” tilauksen – osake pomppasi + 9 prosenttia

Maailmantalouden epävarmuus ei näytä Glastonin menoa hidastavan.

Lasinjalostuksen teknologiaratkaisuja tarjoava Glaston on saanut tilauksen lasinjalostusasiakkaalta Euroopassa. Tilauksen arvo on noin 31 miljoonaa euroa ja Glaston pitää tilausta strategisesti merkittävänä.

Glaston on toimittaa lasinjalostusteollisuuden laitteita, palveluita ja ratkaisuja arkkitehtuuri-, auto-, aurinkoenergia- ja näyttöteollisuuteen. Yhtiö tukee myös uusia teknologioita, joilla integroidaan älyominaisuuksia lasiin.

Tilausjulkistus sai Glastonin osakkeen perjantaina 9,2 prosentin nousuun.

Tilaus kirjataan Glastonin vuoden 2022 kolmannen neljänneksen tilauskertymään. Ensimmäiset linjat toimitetaan vuoden 2023 toisella neljänneksellä ja viimeinen toimitus tapahtuu arviolta vuoden 2025 kolmannella neljänneksellä.  

Strategisesti tärkeä kauppa sisältää useita eristyslasilinjoja, MULTI’ARRISSER-laitteita sekä koneita välilistatuotantoon. Linjat valmistetaan Saksassa vuosina 2023−2025.

”Olemme erittäin ylpeitä, että saamme olla osa asiakkaamme menestystarinaa. Glastonille tämä yhteistyö on tärkeä strateginen virstanpylväs, sillä se vahvistaa entisestään markkinoiden luottamusta laajempaan tuotevalikoimaamme”, Glastonin toimitusjohtaja Anders Dahlblom kertoo.

Glastonin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 24 prosenttia vertailukaudesta ja oli yhteensä 53,5 miljoonaa euroa, mikä johtui pääosin edeltävien neljännesten hyvästä tilauskertymästä. Vertailukelpoinen EBITA parani ja nousi 3,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,4 miljoonasta eurosta EBITA-marginaalin ollessa 6,6 prosenttia.

Toimitusjohtajan mukaan tuloskasvu johtui pääosin hyvästä volyymin kehityksestä ja operatiivisesta toiminnasta, jolla varmistettiin vahva liikevaihdon kasvu.

Kasvavasta yleisestä maailmantalouden epävarmuudesta huolimatta useimmat Glastonin markkina-alueet menestyivät edelleen hyvin toisella neljänneksellä. Neljänneksen tilauskertymä oli 56,2 miljoonaa euroa, mikä on hieman neljännesvuosittaisen keskiarvoa yläpuolella.

Dahlblomin mukaan vuoden 2022 alkupuoliskolla yleinen kysyntä pysyi vahvana useimmilla Glastonin markkina-alueilla, mikä kertoo kone- ja palveluliiketoiminnan hyvästä kehityksestä.

”Glastonin liikevaihdon ja kannattavuuden kehitystä vuonna 2022 tukevat vuoden alun vankka tilauskanta ja hyvä tilauskertymä vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla. Elokuussa 2021 julkaistun uudistetun strategian toteuttamiseen liittyvät kustannukset ja investoinnit tapahtuvat ennen niiden liikevaihtoa kasvattavaa vaikutusta”, toimitusjohtaja totesi tulosraportin yhteydessä.

Yhtiön mukaan tämänhetkiset maailmantalouden ja asiakkaiden investointien kehitysnäkymät ovat tavallista epävarmempia. Epävarmuutta aiheuttavat erityisesti jo pitkään jatkuneet toimitusketjun häiriöt, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen aiheuttamat vaikutukset energian ja raaka-aineiden hintoihin. Yhä jatkuvan koronapandemian vaikutukset lisäävät epävarmuutta erityisesti Kiinassa.

Epävarmuuksista huolimatta Glaston arvioi vuoden 2022 liikevaihdon kasvavan vuoden 2021 tasosta ja odottaa vertailukelpoisen EBITA:n nousevan 12−15 miljoonaan euroon. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli 183 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen EBITA oli 11,1 miljoonaa euroa.

Kommentoi
Ylös
>