Osakeanalyysit

Analyytikko: Caverionin osake on edullinen verrokkeihin nähden

Caverion teknologiayhtiö
Kuva: Caverion Oyj.

Danske Bank antaa Caverionin osakkeelle ostosuosituksen.

Kiinteistöjen, teollisuuden ja infrastruktuurin teknisiin ratkaisuihin keskittynyt Caverion on menettänyt markkina-arvoon tänä vuonna jyrkästi siinä missä monet muutkin pörssiyhtiöt. Maailmantalouden epävarmuuden vallitessa osakkeen arvosta on sulanut tänä vuonna jo kolmannes eli 33 prosenttia.

Kuitenkin Caverionin toinen vuosineljännes sujui lupaavasti.

Caverion kasvatti liikevaihtoa toisella vuosineljänneksellä 5,9 prosenttia vertailukaudesta 577 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu oli 4,7 prosenttia. Palvelut-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 7,7 prosenttia ja Projektit-liiketoiminta kasvoi 2,5 prosenttia.

Tilauskanta oli kesäkuun lopussa 1,9 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli alle 1,8 miljardia euroa.

Kuva: Caverion Oyj.

Yhtiön huhti-kesäkuun oikaistu EBITA nousi viime vuoden 19,7 miljoonasta eurosta 22,9 miljoonaan euroon. Analyytikoiden konsensusodotus oli 21,3 miljoonan euron oikaistu EBITA. Liikevoitto nousi viime vuoden 13,9 miljoonasta eurosta 17,5 miljoonaan euroon, kun analyytikoiden konsensusodotus oli 16,8 miljoonaa euroa.

Energiatehokkaat ratkaisut on kasvuajuri

Yhtiön viime vuosina nähty liiketoimintajakauman muutos jatkui: Palvelut-liiketoiminnan osuus konsernin liikevaihdosta nousi 66 prosenttiin viime vuoden 64,8 prosentista toisella vuosineljänneksellä 2022. Palvelut-liiketoimintamme suuren osuuden ansiosta yli puolet liikevaihdosta on toistuvaa palvelu- ja huoltotoimintaa.

Caverion odottaa liikevaihtonsa ja oikaistun EBITAn vuonna 2022 kasvavat vuoteen 2021 verrattuna.

Ukrainan sodasta ja Venäjä-pakotteista aiheutuva energiakriisi on Caverionille mahdollisuus.

Yhtiö kertoi syyskuussa, että se on tehnyt yhteistyösopimuksen ABB:n kanssa, jolla yhtiöt vauhdittavat energiatehokkaiden ja kestävien kiinteistöjen kehittämistä. Yhteistyön tavoitteena on yhdessä tarjota asiakkaille edistyksellisiä, älykkäitä ratkaisuja mahdollistamaan hiilineutraaleja kiinteistöjä ja asiakkaiden kestävyystavoitteiden saavuttamista.

Yhtiöiden toisiaan täydentäviä ratkaisuja voidaan hyödyntää sekä uudiskohteissa että kiinteistöjen modernisoinneissa. Ratkaisut vastaavat asiakkaiden kasvaviin vaatimuksiin kiinteistöjen automatisoinnin, älykkyyden ja kestävyyden parantamiseksi. Älykiinteistöjen optimaaliset olosuhteet lisäävät myös loppukäyttäjien hyvinvointia ja tyytyväisyyttä.

Osake alennuksessa verrokkeihin nähden

Danske Bank odottaa Caverionin jatkavan tulosparannuksiaan kolmannella vuosineljänneksellä useiden vuosien pettymyksien jälkeen.

Pankn analyytikko Mika Karppinen arvioi, että tulosparannus johtuu parantuvasta orgaanisen myynnin kasvusta, tehokkuuden parannuksista ja heikoista vertailuluvuista. Kasvua tukevat myös hyvä tilauskanta, parantuva projektien laatu ja terve palveluliiketoiminta,

”Energiatehokkuuteen liittyvien hankkeiden kysynnän pitäisi kompensoida rakennusmarkkinoiden heikkenemisen aiheuttamaa iskua. Arvostus on houkutteleva verrokkiryhmään nähden”, Karppinen toteaa.

Projektiliiketoiminnan lisääntynyt tilauskanta ja sitä kautta projektimyynnin kasvu on noussut yhtiölle uudeksi tulostekijäksi, Karppinen arvioi. Palveluliiketoiminnassa puolestaan koronan asteittain lieventyvien vaikutukset tukevat myös kannattavuutta.

Caverionin palveluliiketoiminta -joka on kaksi kolmasosaa liikevaihdosta – tasapainottaa volyymejä. Karppisen mukaan energiatehokkuuteen liittyvät hankkeet lieventävät negatiivista vaikutusta yhtiön rajallisesta altistumisesta heikentyvällä asuntomarkkinalla.

Caverionin osake hinnoitellaan analyytikon mukaan tällä hetkellä 24-37 prosenttia diskontolla verrokkeihin nähden vuosien 2022-2024 ennustetuilla EV/EBIT-arvostuskertoimilla, Karppinen toteaa.

Danske Bank antaa Caverionin osakkeelle ostosuosituksen. Caverion julkaisee heinä-syyskuun tulosraportin 3. päivänä marraskuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös