Sijoitusideat

Teknologiayhtiö Glaston saanut useita tilauksia Kiinasta ajoneuvoteollisuuteen

Kuva: Graston Oyj.

Glaston hakee kasvua Kiinan suurilta ajoneuvomarkkinoilta.

Glaston on saanut kiinalaiselta asiakkaalta neljä tilausta uusista ajoneuvoteollisuuden esikäsittelyyn käytettävistä tuotelinjoista. 

Tilausten kokonaisarvo on lähes kolme miljoonaa euroa ja ne on kirjattu Glastonin vuoden 2022 kolmannen ja neljännen vuosineljänneksen tilauskantoihin. Linjat toimitetaan vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Glaston on lasinjalostusteollisuuteen keskittyvä suomalainen pörssiyhtiö, joka toimittaa laitteita, palveluita ja ratkaisuja arkkitehtuuri-, auto-, aurinkoenergia- ja näyttöteollisuuteen. Yhtiö tukee myös uusia teknologioita, joilla integroidaan älyominaisuuksia lasiin.

Glaston julkisti kesäkuussa suunnitelman aloittaa ajoneuvoteollisuuden lasin esikäsittelylaitteiden vakiotuotteiden tuotanto Glastonin Kiinan Tianjinissa sijaitsevalla tehtaalla. Suunnitelma on linjassa Glastonin strategisten tavoitteiden kanssa, jotka sisältävät liiketoiminnan kasvattamisen Kiinassa ja toiminnan tehokkuuden parantamisen.

Glaston hakee kilpailuetua paikallisuudesta

Yhtiön tavoitteena on palvella globaalisti suurimman ajoneuvomarkkinan asiakkaita paikallisella konetuotannolla.

Myydyt tuotteet ovat Glaston Automotive-teknologian vakiomuotoisia CHAMP EVO -esikäsittelylinjoja ajoneuvolasien, kuten tuulilasien, sivu- ja takalasien sekä yhä suuremmassa määrin kattoikkunoiden leikkaukseen, hiontaan ja joissain tapauksissa myös poraukseen. Erityisesti kattoikkunoissa asiakkaat arvostavat Glastonin laitteiden hiontalaatua.

Kesäkuun julkistuksen jälkeen toimenpiteet tuotannon aloittamiseksi, tuotekohtaisen tuotanto-osaamisen kehittämiseksi ja paikallisen ajoneuvoteollisuuden toimitusketjuverkoston rakentamiseksi ovat edenneet suunnitellusti.

Suunnitelman toteuttamisen jälkeen Tianjinin tehdas on Glastonin tuotantolaitoksista ainoa, jonka tuotanto kattaa lasin lämpökäsittelyn, eristyslasin ja ajoneuvolasin valmistusteknologiat. Nyt saadut tilaukset ovat ensimmäiset, jotka toimitetaan Tianjinista vuonna 2023.

”Tavoitteenamme on tarjota paikalliseen tarpeeseen sovitettuja tuotteita sekä olla lähellä asiakkaita Kiinassa. Nämä tilaukset osoittavat strategisen aloitteemme toimivuuden ja sen, että asiakkaat suhtautuvat paikallisesti valmistettuihin koneisiin myönteisesti”, sanoo Glastonin toimitusjohtaja Anders Dahlblom.

Ajoneuvolasin esikäsittelylinjojen valmistus jatkuu Sveitsin Bützbergissä. Sveitsin tehdas toimittaa tuotteita Kiinan ulkopuolisille asiakkaille sekä räätälöityjä koneita Kiinaan. Automotive-segmentin lämpökäsittelylinjojen valmistus jatkuu Suomessa Tampereella.

Elokuussa Glaston sai tärkeän tilauksen lasinjalostusasiakkaalta Euroopassa. Tilauksen arvo oli noin 31 miljoonaa euroa ja Glaston pitää tilausta strategisesti merkittävänä.

Tilauskertymä oli vahvaa jo toisella vuosineljänneksellä.

Osakkeelle ostosuositus

Glastonin liikevaihto kasvoi huhti-kesäkuussa 24 prosenttia vertailukaudesta ja oli yhteensä 53,5 miljoonaa euroa, mikä johtui pääosin edeltävien neljännesten hyvästä tilauskertymästä. Vertailukelpoinen EBITA parani ja nousi 3,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,4 miljoonasta eurosta EBITA-marginaalin ollessa 6,6 prosenttia.

Tuloskasvu johtui pääosin hyvästä volyymin kehityksestä ja operatiivisesta toiminnasta, jolla varmistettiin vahva liikevaihdon kasvu.

Kasvavasta yleisestä maailmantalouden epävarmuudesta huolimatta useimmat Glastonin markkina-alueet menestyivät edelleen hyvin toisella neljänneksellä. Neljänneksen tilauskertymä oli 56,2 miljoonaa euroa, mikä on hieman neljännesvuosittaisen keskiarvoa yläpuolella.

Glastonin osake on laskenut kuluvana vuonna 22 prosenttia. Analyysitalo Inderes odottaa yhtiön oikaistun liikevoiton nousevan tänä vuonna 10,6 miljoonaan euroon viime vuoden 6,6 miljoonasta eurosta. Inderesin 0,08 euron tämän vuoden oikaistun osakekohtaisen tuloksen ennusteella P/E-kerroin on 10,8x ja EV/EBITDA-kerroin 5,6x.

Inderes antaa Glastonille ostosuosituksen 1,2 euron tavoitehinnalla, mikä ylittää nykyisen 0,9 euron tavoitehinnan selvästi.

Yhtiö julkaisee kolmannen vuosineljänneksen tulosraporttinsa 27. lokakuuta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös