Sijoitusideat

UPM:llä vahva kurssikehitys – käppyräanalyysi kielii nousun jatkumisesta

Metsäyhtiön osakkeen kurssikehityksessä voi tekniseen analyysiin luottava sijoittaja nähdä positiivisia merkkejä myös tulevasta kehityksestä.

Tekniseen analyysiin keskittyvä Investtech antaa ostosuosituksen metsäyhtiö UPM:n osakkeelle. Ostosuositus perustuu tekniseen analyysiin.

”Osakkeen kurssi on puhkaissut horisontaalin trendikanavan katon. Tämä indikoi vahvan kurssikehityksen jatkuvan, mutta mahdollisen korjausliikkeen tapahtuessa osake saa nyt tukea trendikanavan katon kohdalla”, Investtech toteaa aamukatsauksessaan.

Investtechin mukaan UPM:n osakkeen kurssi tukitaso on noin 33,8 euron kohdalla. Investtech pitää osaketta teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

UPM:n kolmannes vuosineljännes sujui vahvassa myötätuulessa.

Liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa 36 prosenttia vertailukaudesta ja oli 3,4 miljardia euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 84 prosenttia ja oli 779 miljoonaan euroon.

Myyntihinnat nousivat kaikilla liiketoiminta-alueilla ja ylittivät korkeampien muuttuvien kustannusten negatiivisen vaikutuksen.

Kuitenkin poikkeuksellisen suuri epävarmuus jatkuu yhtiön liiketoimintaympäristössä, kuten UPM:n aiemmissa tulosnäkymissä on kuvattu. Yhtiön mukaan kolmannen vuosineljänneksen aikana näiden riskien vaikutukset eivät kuitenkaan toteutuneet merkittävissä määrin, ja yhtiö ylsi ennätykselliseen vuosineljännestulokseen.

UPM odottaa tuloksentekokyvyn jatkuvan viime vuotta parempana ja koko vuoden 2022 vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nousevan vuodesta 2021.

Investtech antaa tällä hetkellä Helsingin pörssin yhtiöstä 37 yhtiölle ostosuosituksen, 49 osakkeelle myyntisuosituksen ja 106 osakkeen suositus on tarkkaile.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Tuomo Koski

    27.12.2022 at 19:09

    UPM ON NIIN VAHVASSA KASVUSSA, ETTÄ SITÄ EI SAA HUONOKSI SIJOITUKSEKSI MIKÄÄN, ELLEI JOHTAJAKSI PALKATA JOKU ENTINEN POMO NOKIASTA .

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös