Yritysuutiset

Duel julkisti synkän tulosraportin – myynnin reilu lasku, tulos pakkaselle

Markkinoiden epävarmuus vaikutti syys-marraskuun tuloskuntoon.

First North -markkinapaikalla noteerattu pörssiyhtiö Duell on maahantuonti- ja tukkuyhtiö, joka maahantuo, valmistaa ja myy tuotteita laajan jakeluverkoston kautta Euroopassa kattaen 8 500 jälleenmyyjää. Duellin valikoima kattaa varaosat ja tarvikkeet moottoripyöräilyyn, pyöräilyyn, mönkijöihin/UTV:ihin, mopoihin ja skoottereihin, moottorikelkkailuun sekä veneilyyn.

Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto ja käyttökate jäivät hieman yhtiön tavoitteista. Liikevaihto laski 5,2 prosenttia ja orgaaninen liikevaihto laski 19 prosenttia vertailukaudesta.

Toimitusjohtaja Jarkko Ämmälän mukaan tavoitteista jäämiseen vaikuttivat useat eri tekijät, kuten markkinoiden epävarmuus ja heikentynyt kuluttajakysyntä.

”Tämä johti siihen, että kauppiaat alensivat omia varastotasojaan entisestään. Kannattavuuden heikkenemiseen vaikuttivat myynnin ja toimitusten lykkääntyminen, varastoarvon alaskirjaukset, luottotappiot sekä valuuttakurssien negatiiviset vaikutukset. Myyntikate parani kuitenkin hieman vuoden 2022 viimeisestä neljänneksestä paremman tuotevalikoiman ja hinnankorotustoimenpiteiden ansiosta”, Ämmälä toteaa.

Yhtiön oikaistu liikevoitto painui vuosineljänneksellä -0,92 miljoonaa euroa pakkaselle, kun vertailukaudella yhtiö teki positiivisen 1,47 miljoonan euron oikaistun liikevoiton.

Ämmälän mukaan Suomessa Mustasaaren logistiikkakeskuksen uuden varastonhallintajärjestelmän käyttöönotossa oli haasteita, mikä hidasti tilapäisesti tuotteiden keräilyä ja viivästytti asiakastoimituksia kasvattaen logistiikkakustannuksia. Sen lisäksi logistiikkakustannuksia kasvatti lisääntyneet asiakastoimitukset.

Yhtiöllä on käynnissä kustannussäästöohjelma, jonka vaikutukset eivät vielä vaikuttaneet ensimmäiseen vuosineljännekseen. Hyötyjä säästöistä ei saada vielä seuraavalla vuosineljänneksellä, vaan myöhemmin seuraavilla vuosineljänneksillä.

”Jatkamme kustannussäästöohjelmaa kannattavuuden parantamiseksi tässä vaikeassa markkinatilanteessa. Maltillisesta ensimmäisestä neljänneksestä huolimatta uskomme markkinoiden asteittain elpyvän vuoden 2023 aikana ja yhdessä omien tehostamistoimiemme kanssa pidämme koko vuoden ohjeistuksen ennallaan”, toimitusjohtaja toteaa.

Markkinanäkymiin Duell ei tehnyt muutoksia.

Markkinoiden epävarmuus jatkuu. Kiihtyvä inflaatio ja yleinen markkinatilanne ovat laskeneet kuluttajaluottamusta. Nämä tekijät heikentävät ennustettavuutta.

Duell odottaa kaikesta huolimatta yhä liikevaihdon kasvavan orgaanisesti ja epäorgaanisesti. Oikaistun EBITA:n Duell odottaa kasvavan absoluuttisesti ja suhteellisesti kuluvalla, 31. elokuuta päättyvällä tilikaudella. Orgaaninen liikevaihdon kasvu on laskettu ilman yritysostojen ja -myynnin vaikutusta.

Duellin osake on Helsingin pörssissä tukevassa yli 13 prosentin laskussa mollivoittoisen tulosraportin vuoksi noin kello 11.50 keskiviikkona.

Kommentoi
Ylös
>