Tiedotteet

Kemira käynnistää Oil & Gas -liiketoimintaansa koskevan strategisen arvioinnin

Strategiset vaihtoehdot pitävät sisällään liiketoiminnan mahdollisen myynnin.

Kemiran hallitus on päättänyt aloittaa Kemiran Oil & Gas -liiketoimintaa koskevien strategisten vaihtoehtojen arvioinnin yhtiön strategisen fokuksen mukaisesti. Strategiset vaihtoehdot pitävät sisällään myös liiketoiminnan mahdollisen myynnin.

”Vuoden 2022 pääomamarkkinapäivässämme kerroimme halukkuudestamme kasvaa veteen liittyvissä applikaatioissa. Viime vuosina olemme investoineet Oil & Gas -liiketoimintamme kasvuun ja olemmekin nähneet siellä vahvaa liikevaihdon kasvua vuodesta 2021 lähtien. Nyt on hyvä aika arvioida, mikä on Kemiran optimaalinen portfoliorakenne pitkällä tähtäimellä ja mitkä ovat strategiset vaihtoehdot Oil & Gas -liiketoiminnallemme, ” sanoo Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal.

Kemiran Oil & Gas -liiketoiminta kattaa liuskeöljy- ja -kaasuliiketoiminnan, öljyhiekkojen vedenkäsittelyn sekä kemiallisesti tehostetun öljyn talteenoton (cEOR, Chemical Enhanced Oil Recovery). Oil & Gas -liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2022 oli 377 miljoonaa euroa, mikä oli noin 11 % Kemiran liikevaihdosta ja noin 25 % Industry & Water -segmentin liikevaihdosta.

Kemira kertoo lisätietoja strategisesta arvioinnista prosessin edetessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös