Osakeanalyysit

Alisa Pankki etenee kohti kannattavaa pankkitoimintaa

Alisa Pankin luottokanta etenee oikeaan suuntaan.

oukokuussa 2023 Alisa Pankki myönsi rahoitusta 39,4 miljoonalla eurolla, mikä kuukausitasolla on yhtiölle ennätyksellinen määrä.

Alisa Pankin lainakanta toukokuun 2023 lopussa oli yhteensä 167 miljoonaa euroa ja talletuskanta 246 miljoonaa euroa. Asiakkaiden määrä oli toukokuussa noin 50 300.

Toukokuussa Alisa Pankki nosti sekä säästötilin että määräaikaistalletusten korkoa. Säästötilille tallettaja saa nyt 2,5 prosentin koron ja määräaikaistalletukselle talletusajan pituudesta riippuen korkeimmillaan 3,1 prosenttia.

Evli arvioi aamukatsauksessaan, että Alisa Pankin myönnetyn rahoituksen volyymi on kehittynyt kohtalaisen hyvin. Lainakanta oli huhtikuuhun asti pysynyt noin viimevuoden lopun tasolla.

Vaikkei yksittäisen kuukauden kasvusta voi suoraan vetää johtopäätöksiä, on luottokanta kasvanut läpi kuluvan vuoden. Vahva myönnetyn rahoituksen luku toukokuussa povaa hyvää myös loppuvuodelle, Evli ennustaa.

Alisa Pankin talletuskanta on myös ollut kasvussa kuluvan vuoden aikana, joskin edelleen viime vuoden lopun tasolla. Talletuskanta on kuitenkin luottokantaan nähden hyvällä tasolla, Evli toteaa.

Aiemmin nimellä Fellow Pankki toiminut Alisa Pankki muutti nimensä huhtikuun lopussa. Uusi nimi vastaa yhtiön mukaan paremmin yhtiön visiota olla sujuvimman arjen digitaalinen pankki tavallisille suomalaisille sekä joustavaa rahoitusta tarvitseville pienille ja keskisuurille yrityksille.

Pankki on toiminut huhtikuusta 2022 alkaen, kun joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankin kanssa.

Tulos toisella puoliskolla oli edelleen tappiollinen -2,3 miljoonaa euroa, mutta parani merkittävästi verrattuna alkuvuoden -7,4 miljoonaan euroon. Toisen vuosipuoliskon tulosta rasittivat luottokannan kasvun aiheuttamat etupainotteiset luottotappiovaraukset ja pankkitoiminnan laajentamisen kertakustannukset.

Toisella vuosipuoliskolla pankki ylitti yritysrahoitusvolyymeissa alkuvuoden rahoitusmäärän 43 prosentilla. Myös henkilöasiakkaiden luottokanta kasvoi vuoden toisella puoliskolla pankin tavoitteen mukaisesti 46 prosentilla. Kokonaisuudessaan Alisa Pankki onnistui kasvattamaan aktiivisten asiakkaiden määrää 48 200 asiakkaaseen vuoden lopussa.

Pankki odottaa tuloskehityksen arvioidaan jatkuvan suotuisana tänä vuonna.

Kuukausitasolla pankki odottaa saavuttavansa positiivisen tulostason vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana. Tavoite edellyttää noin 160–170 miljoonan luottokannan saavuttamista huomioiden pankin kustannustaso ja luotonannon nykyinen korkotaso.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös